Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V sredo zaključek Letnega kina Silvana Furlana z ustvarjalnostjo mladih


DATUM OBJAVE 30. julij 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na Ploščadi Silvana Furlana v Novi Gorici se v okviru Poletne scene odvijajo filmsko obarvani večeri pod taktirko Mateje Zorn, vodje Letnega kina Silvana Furlana. Posebej odmeven je bil četrtkov, Silvanov večer, ko smo slovesno razglasili novo poimenovanje prizorišča v Ploščad Silvana Furlana in otvorili ulično tablo, ki odslej mimoidoče opozarja na novo ime ploščadi. V Silvanovem duhu, s podporo ustvarjalnosti mladih, pa se bo letošnja sezona letnega kina zaključila v sredo, 1. avgusta, ob 21. uri z Večerom domačega filma. Na njem se bodo s kratkimi filmi predstavili mladi goriški filmski ustvarjalci, kot so Neli Maraž, Mateja Nikolić, Urban Košir, Matej Okroglič in Fabris Šulin ter študenti Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici. Premierno bo predvajan tudi film, ki je nastal na filmski delavnici Mlado mesto – Naš utripter film clouds.mladih obetajočih filmskih ustvarjalcev iz sosednje Gorice. Letni kino se že šesto sezono zapored odvija v Novi Gorici v organizaciji Mestne občine Nova Gorica in Kinoateljeja. 

Nocoj bo ob 21. uri na sporedu kratki animirani film Celica Dušana Kastelica, ki je prejel Vesno za najboljši animirani film. V sodelovanju s Kino Otokom pa bomo nato predvajali dokumentarni film Playing Men Matjaža Ivanišina. Film nas odpelje na potovanje skozi Slovenijo, Hrvaško, Italijo in Turčijo ter prikazuje moške vseh generacij, ki se družijo ob igrah. V goste prihaja snemalec zvoka Ivan Antić. Jutrišnji večer se bo začel s kratkim filmom Marka Šantića Moderne kunst, sledil pa bo deveti igrani celovečerec priznane japonske režiserke Naomi Kawase Proti svetlobi. Gre za subtilno zgodbo o ljubezni. Film je prejel nagrado ekumenske žirije v Cannesu. 

Zaključni večer Letnega kina Silvana Furlana, Večer domačega filma, bomo v letu, ki ga Mestna občina Nova Gorica posveča ustvarjalnosti mladih, najprej začeli s premiero kratkega filma z naslovom Čas za spremembo. Nastal je spomladi pod mentorstvom Valerije Wolf Gang v sklopu filmske delavnice projekta Mlado mesto – Naš utrip, ki sta ga razvila Kinoatelje in Ustanova Silvana Furlana s podporo Mestne občine Nova Gorica. Z nami bodo tudi mladi ustvarjalci filma. Sledila bo projekcija filma clouds. mladih obetajočih ustvarjalcev iz sosednje Gorice, in sicer: Jana Devetaka, Pietra Cromaza, Danijela Bukovca in Alexandra Faganela, ki bodo tudi gostje večera. Sledili bodo kratki filmi Ja-Sha "Gorica je na mapi" Urbana Koširja, Una di loro Sandre Jovanovske in Helene Thuemmel, Živeti v megabitu Anne Tassel, Kar ostane Neli Maraž, Bajke Mateje Nikolić, Fak ju tu Fabrisa Šulina in Tišina Mateja Okrogliča.  V goste prihaja večina avtorjev, in sicer Urban Košir, Neli Maraž, Matej Okroglič, Sandra Jovanovska, preko video pozdrava pa tudi Mateja Nikolić in Fabris Šulin. Svoj prihod pa je napovedal tudi raper Jaša. 

Vabljeni, vstop na vse večere je prost. 

V primeru dežja bodo projekcije v veliki dvorani novogoriške mestne hiše, zato vas vabimo, da sledite svežim informacijam na spletni strani www.dogodki-novagorica.si in na družbenih omrežjih (facebook Poletna scena Nova Gorica).