Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Razstava trajnostne prenove in gradnje Constructive Alps v avli mestne hiše

DATUM OBJAVE 31. julij 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V avli novogoriške mestne hiše gosti potujoča razstava najboljših 30 izvedenih arhitekturnih projektov Mednarodne arhitekturne nagrade za trajnostno prenovo stavb in gradnjo na območju Alp – Constructive Alps 2017. Nagrado od leta 2010 razpisujeta Švica in Lihtenštajn, podpirajo pa jo vse države pogodbenice Alpske Konvencije (Avstrija, Francija, Italija, Lihtenštajn, Monako, Nemčija, Slovenija in Švica). Razstava je na ogled do 17. avgusta 2018.

Nagradni natečaj predstavlja otipljiv prispevek k uresničevanju Alpske konvecije, in sicer postati zgled na področju prilagajanja in blaženja podnebnih sprememb, ki zadevajo tudi stavbe. Namreč ravno stare in slabo izolirane stavbe so največji porabniki energije. Na razstavi so tako predstavljeni izbrani in nagrajeni zgledi trajnostne prenove in gradnje na območju Alp: osnovna šola, gostinsko-trgovski objekt, sirarna, kulturni, vaški in družbeni dom, turistični informacijski center, bivak in mnogi drugi. Komisija je v ožji izbor uvrstila tudi dva slovenska projekta, in sicer bivak na Kaninu (Zimska soba Kanin) ter prenovljeno domačijo v Matkovem kotu v Zgornji Savinjski dolini.

Constructive Alps - predstavitev.pdf

 

Fotografije: Mateja Pelikan

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti