Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova Gorica - najlepše in najgostoljubnejše mesto

DATUM OBJAVE 09. oktober 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Nova Gorica je prejemnica priznanja vseslovenskega projekta Turistične zveze Slovenije Moja dežela - lepa in gostoljubna 2018 za najlepše in najgostoljubnejše mesto v kategoriji srednja mesta. Včeraj zvečer je v hotelu Bernardin v sklopu festivala Dnevi Slovenskega turizma v Portorožu na svečani podelitvi priznanje prevzel župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon. Na tekmovanju je strokovna komisija ocenjevala turistično ponudbo in urejenost kraja, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost. Ocenjevali so ulice in trge, objekte različnih dejavnosti, hortikulturo, komunalno in turistično infrastrukturo. V oceni Nove Gorice je med drugim zapisano, da "je mlado mesto načrtovano po enovito zasnovani osnovi. Večina objektov je lepo vzdrževanih, v mestu so razkošne glavne ceste in izredno lepo zasajeni in vzdrževani parki s številnimi spomeniki in bogato ulično opremo."

Posebej so v oceni omenili, da je "v mestu čutiti spoštljiv odnos do novejše zgodovine NOB, da so v mestu številni kulturni, izobraževalni in športni objekti". Pohvalili so "izredno lep kompleks Slovenskega narodnega gledališča, knjižnice in občine." Navedli so "veliko lepo urejenih parkirnih mest, izredno lepo urejen center z vzdrževanimi otroškimi igrali in bogato gostinsko ponudbo, izredno lep Trg Evrope pred železniško postajo z številnimi klopmi in muzejem ter lepo urejene športne objekte." Opazili so tudi veliko pitnikov po mestu in kar je po mnenju župana Mateja Arčona še pobej razveseljujoče "mesto prijaznih ljudi." Župan Matej Arčon je ob prevzemu priznanja poudaril, da je to zelo pomembna nagrada za Novo Gorico, ki priča  o tem, da je bilo v vseslovenskem projektu prepoznano, da v tem mestu ljudje živijo v urejenem in gostoljubnem okolju: "Gostoljubje smo ljudje! Priznanje smo dobili vsi, ki tu živimo in ustvarjamo. Vsak dan znova. Zato se ob sprejemu tega priznanja zahvaljujem prav vsem, ki so pripomogli k taki podobi Nove Gorice. To nam je  obenem velika spodbuda za naprej. Zadnja leta na tem tekmovanju vedno osvajamo najvišja mesta, vendar ne zaspimo na lovorikah, ampak nadaljujemo s skrbjo za naše okolje in gojimo naše gostoljubje."

Foto: David Verlič

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti