Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Brošura PRENOVA CANKARJEVE SOSESKE - OŽIVIMO JO SKUPAJ!

DATUM OBJAVE 19. oktober 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Stanovalce Cankarjeve soseske v Novi Gorici je v teh dneh v nabiralnikih pričakala brošura »Prenova Cankarjeve soseske – Oživimo jo skupaj!«, ki smo jo pripravili na Mestni občini Nova Gorica z namenom, da v njej prebivalcem tega območja predstavimo celovito urbano prenovo soseske, ki bo potekala v letih od 2019 do 2023.

V tem obdobju bomo v Cankarjevi soseski prenovili in posodobili javno razsvetljavo ter komunalno infrastrukturo: omrežje daljinskega ogrevanja, vodovodno in kanalizacijsko omrežje ter postavili infrastrukturo za električne polnilnice. Uredili bomo utrjene površine, mrežo pešpoti, izboljšali dostopnost za invalide, postavili novo urbano opremo, uredili mrežo kolesarskih poti, nove zasaditve in dostope za interventna vozila in ekološke otoke.

Poseben poudarek pri prenovi namenjamo skupnostnim prostorom med stanovanjskimi bloki, ki bodo namenjeni vsem generacijam za druženje, igro in rekreacijo. Ker se zavedamo, da dobre rešitve lahko oblikujemo le skupaj s stanovalci, ki prostor uporabljajo, smo v minulih mesecih zanje pripravili vrsto aktivnosti, v okviru katerih smo jim predstavili idejni projekt prenove Cankarjeve soseske, podali konkretne rešitve in jih pozvali, da tudi sami predlagajo, kako bi sooblikovali življenje in pripomogli k oživitvi prostora. Na srečanjih smo izvedeli, kaj stanovalci konkretno želijo imeti na skupnostnem prostoru pred svojim stanovanjskim blokom in česa si ne želijo ter prisluhnili njihovim predlogom, ki smo jih zbirali tudi preko spletnega obrazca, po telefonu, preko spletne pošte, namestili pa smo tudi nabiralnik ob informativni razstavi, ki je bila postavljena v Cankarjevi soseski.

Določene predloge stanovalcev bomo pri prenovi lahko upoštevali in smo zanje v brošuri tudi že podali prve odgovore, zlasti kar zadeva urejene peš, kolesarske in intervencijske poti ter boljšo dostopnost za invalide. Prav tako bomo uredili ekološke otoke in prenovili ter dopolnili javno razsvetljavo.

Projekt prenove Cankarjeve soseske na mestni občini jemljemo kot primer dobre prakse sooblikovanja prostora z vključevanjem javnosti, ki ga bomo v prihodnje lahko še nadgradili in izboljšali. Želimo si, da bi bil to začetek širšega procesa aktivnega vključevanja prebivalcev v življenje celotnega mesta. Zavedamo se namreč, da dobre rešitve lahko oblikujemo le skupaj s stanovalci, ki prostor uporabljajo.

Prenova Cankarjeve soseske v številkah:
Celovita prenova Cankarjeve soseske v obdobju 2019-2023 bo znašala okvirno 10 milijonov evrov, od tega bo 2,8 milijona evrov financiranih iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb, 7, 2 milijona evrov pa iz proračuna MONG.

BROŠURA prenova Cankarjeve soseske.pdf

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti