Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Javni poziv za Poslovno-ekonomsko cono Nova Gorica - Kromberk

DATUM OBJAVE 29. oktober 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

JAVNI POZIV ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJEKTOM ZA PRIJAVO NAČELNEGA INTERESA ZA IZGRADNJO POSLOVNIH OBJEKTOV V POSLOVNO-EKONOMSKI CONI NOVA GORICA - KROMBERK

 

Z nakupom zemljišč za potrebe nove Poslovno-ekonomske cone Nova Gorica - Kromberk je Mestna občina Nova Gorica zagotovila dobra izhodišča za razvoj velikih poslovnih sistemov srednjih in malih podjetij, obrtnikov in podjetnikov, ki se želijo razvijati hitreje, ustvarjati višjo dodano vrednost in zmanjševati stroške poslovanja.


Nekaj ključnih poudarkov o načrtovani poslovno-ekonomski coni:

Lokacija, velikost in konkurenčne prednosti poslovne cone

Konkurenčne prednosti poslovno-ekonomske cone so strateška lega, ki ji zagotavlja odlično prometno povezavo, velikost s celotno površino 81.766 m2 in prilagodljiva zasnova, ki omogoča inventivno načrtovanje in gradnjo poslovnih objektov. Potencialni investitorji bodo imeli možnost sodelovanja v procesu načrtovanja cone. Za pozidavo je namenjenih 46.000 m2 površin. V poslovno-ekonomski coni se načrtuje zaposlitev do 1000 oseb.  


Prilagodljiva zasnova in načrtovanje komunalne opreme

Poslovno-ekonomska cona je načrtovana kot prilagodljiva celota. Razdeljena po funkcionalnih enotah bo v celoti prilagojena specifičnim potrebam in željam investitorjev. Prostorski načrti obsegajo vse stavbne, parkovne in infrastrukturne površine (ceste, vodovod, kanalizacijo, plinovod, električne in telekomunikacijske napeljave).

Poslovno-ekonomska cona je namenjena domačim kot tudi tujim vlagateljem, ki bodo v občino pripeljali nove dejavnosti, ustvarili nova delovna mesta in pozitivno prispevali h gospodarski rasti občine.

V poslovni coni si lahko svoj prostor zagotovijo tako veliki sistemi, srednja in mala podjetja kot tudi obrtniki.  


Spodbudno podporno okolje za investitorje v poslovno cono

Mestna občina Nova Gorica bo za komunalno ureditev poslovno-ekonomske cone pridobila evropska sredstva. Zato bo strošek komunalnega opremljanja tudi za investitorje nižji. Poleg tega so investitorjem v poslovno-ekonomsko cono na voljo brezobrestni krediti Javnega sklada malega gospodarstva Goriške. Mestna občina Nova Gorica dodeljuje tudifinančne spodbudeza nova delovna mesta in nabavo nove opreme. Kar pa je še posebej spodbudno, mestna občina investitorjem sofinancira tudi plačilo komunalnega prispevka.

 

Prijave in informacije: Tanja.Gregorcic@nova-gorica.si ali 05 335 0 105

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti