Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Matej Arčon pozdravil zvišanje povprečnine za občine

DATUM OBJAVE 07. november 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sredo, 7. novembra 2018, je v Ljubljani župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon v vlogi predsednika Združenja mestnih občin Slovenije skupaj s predsednikom Skupnosti občin Slovenije Brankom Ledinkom in predsednikom Združenja občin Slovenije Robertom Smrdeljem z ministrom za finance Andrejem Bertoncljem in v prisotnosti predsednika vlade Marjana Šarca ter ministra za javno upravo Rudija Medveda podpisal dogovor o višini povprečnine za leto 2019, ki so ga občine dosegle z Vlado RS. 

Povprečnina, ki pomeni sredstva na občana, ki jih občine dobijo od države za izvajanje nalog, ki jim jih predpisujejo zakoni, bo znašala  573,5 €. Po izračunih občin pa je dejanski strošek izvajanja teh nalog višji od 600 €. Matej Arčon je ob podpisu poudaril, da je pomembno, da sodelovanje temelji na zaupanju in razumevanju: "Čeprav je bila višina povprečnine za leto 2019 že določena v višini 558 €, je Vlada RS razumela potrebe občin in nam stopila naproti." 

 

 

Fotografije: Tamino Petelinšek / STA

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti