Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Javni poziv za prijavo interesa za vključitev partnerjev v projekt iz razpisa Pobude Evropske komisije "UIA - URBAN INNOVATIVE ACTIONS"

DATUM OBJAVE 08. januar 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Evropska komisija je objavila razpis “Urban Innovative Actions”, katerega osnovni cilj je spodbujanje inovativnih ukrepov za urbani razvoj. Z razpisom namerava Evropska komisija financirati visokokakovostne inovativne in ciljno usmerjene projekte na evropski ravni zasnovane in izvedene z vključevanjem najpomembnejših deležnikov.

https://www.uia-initiative.eu/en/call-proposals

Glede na specifične teme, opredeljene v razpisu, bo poudarek na " Trajnostni rabi prostora in sonaravnih rešitvah” ter pripravi projekta večdimenzionalne regeneracije, ki bo vključen v čezmejno ozemlje EZTS GO: "ROSE GARDEN".

Prijava EZTS GO na omenjen razpis je strateškega pomena za izvedbo aktivnosti, ki predstavljajonnadaljevanje povezanih tem:

- Enotna valorizacija in promocija čezmejnega območja kot skupne turistične destinacije v okviru projekta CTN “Isonzo-Soča” financiranega iz čezmejnega Programa Interreg V-A Italia-Slovenia 2014-2020;

- promocija kolesarske in peš mobilnosti, aktivnost v okviru projekta “Cyclewalk” financiranega iz Programa Interreg Europe;

- vzpostavitev zelenih koridorjev kot gonilne sile sooblikovanja socialnih, okoljskih in tržnih, iz okolja izhajajočih rešitev v soseskah, ki se soočajo s socialnimi izzivi v okviru projekta URBiNAT, katerega partner je Mestna občina Nova Gorica;

- izboljšanje ekološkega stanja Korna v okviru projekta “CONA” financiranega iz čezmejnega Programa Interreg V-A Italia-Slovenia 2014-2020, katerega partner je VODOVODI IN KANALIZACIJA NOVA GORICA d.d. in projekta Občine Gorica imenovanega “Vodna in higienska sanacijska dela potoka Korn in njegove struge”, ki so trenutno v teku.

- skupna kandidatura mest Nova Gorica in Gorica za Evropsko prestolnico kulture 2025;

- prenova z inovativnimi in eksperimentalnimi tehnikami nekaterih mestnih stavb v lasti Občine Gorica s promocijo stanovanjskih in skupnostnih aktivnosti v t. i. “neighbourhood – city service hub”.

 

Javni poziv.pdf

Priloga_A - Prijava interesa in izjava o izpolnjevanju pogojev.pdf

 

Več o Javnem pozzivu na www.euro-go.eu

 

 

     

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti