Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vabilo k sodelovanju pri zbiranju spominov o življenju in delu občinske stavbe

DATUM OBJAVE 01. april 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

V okviru projekta »Mapiranje urbanih prostorov slovenskih mest v zgodovinskem okviru. Modernistična Nova Gorica in njeni konteksti«, pri katerem sodeluje tudi Mestna občina Nova Gorica, raziskovalci Umetnostnozgodovinskega inštituta Franceta Steleta ZRC SAZU raziskujejo urbanistično zasnovo Nove Gorice, vlogo in pomen njenih javnih in arhitekturnih spomenikov ter razvoj mesta od nastanka do danes.

V letošnjem letu bo izšla ŽEPNA PUBLIKACIJA O NOVOGORIŠKI OBČINSKI STAVBI, ki bo s strokovno tehtno in poljudno privlačno besedo spregovorila o enem izmed pomembnejših arhitekturnih spomenikov Nove Gorice. Ker želimo besedilo obogatiti z zanimivimi anekdotami in stavbo ilustrirati s čim boljšim slikovnim gradivom, naprošamo vse, ki imate kakršnekoli spomine o omenjeni stavbi, da te spomine delite z raziskovalci, pobrskate po albumih ali pošljete druge dokumente, ki pričajo o življenju in delu v novogoriški občinski stavbi.   

Vnaprej se vsakemu izmed vas isreno zahvaljujemo za pomoč in vas vabimo, da se oglasite na Raziskovalni postaji Nova Gorica (Delpinova ulica 12) pri raziskovalki Klavdiji Figeljod ponedeljka do petka med 9. in 10. uro oziroma da se z njo dogovorite za osebni termin (klavdija.figelj@zrc-sazu.si). Gradivo lahko tudi sami poslikate oziroma skenirate in ga posredujete na elektronski naslov raziskovalke Alenke Di Battista(alenka.di.battista@zrc-sazu.si), ene izmed avtoric omenjene žepnice. 

Zbiranje spominov, dokumentarnega, slikovnega idr. gradiva bo potekalo od 1. do 26. aprila 2019.

 

Vabilo k sodelovanju - spomini, fotografije idr.pdf

 

Več o projektu:
https://uifs.zrc-sazu.si/sl/programi-in-projekti/mapiranje-urbanih-prostorov-slovenskih-mest-v-zgodovinskem-okviru-modernisticna

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti