Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Avstrijo zanimata goriška kultura in gospodarstvo

DATUM OBJAVE 02. april 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Avstrijska veleposlanica v Sloveniji mag. Sigrid Berka in novogoriški župan dr. Klemen Miklavič si želita več sodelovanja na področju kulture in intenzivnejše gospodarske odnose. V tem kontekstu je potekal njun včerajšnji daljši sestanek v Novi Gorici, na katerem so sodelovali tudi Andreas Pawlitschek, direktor Avstrijskega kulturnega foruma Ljubljana, in predstavniki skupine za pripravo kandidature Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za EPK 2025. Avstrijo namreč zelo zanimajo kulturni projekti  na Goriškem, še zlasti sama kandidatura. Veleposlanica se je posebej zanimala tudi za projekt ustvarjanja somestja obeh Goric in povezovanje z obmejnimi mesti v Avstriji. 

Na Goriškem bi si želeli več avstrijskih gostov, zlasti pri ponudnikih domačih dobrot in športnega turizma. Tudi sicer si novogoriški župan prizadeva za pospešitev gospodarskega sodelovanja. Zato sta se z veleposlanico dogovorila za organizacijo srečanja v Novi Gorici z gospodarstveniki iz Avstrije, ki si želijo investirati v naše okolje, in našimi gospodarstveniki, ki si želijo vstopa na avstrijski trg. Obenem je veleposlanica županu obljubila podporo nastopu naših turističnih ponudnikov v Avstriji. Veleposlanica se je podrobneje seznanila tudi s potekom priprav na kandidaturo Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za EPK 2025 in ji izrazila podporo. 

Andreas Pawlitschek, direktor Avstrijskega kulturnega foruma Ljubljana, se je v okviru obiska v Novi Gorici sestal tudi z direktorico Kulturnega doma v Novi Gorici Pavlo Jarc. Sodelovanje med obema institucijama uspešno poteka že več let. Avstrijski kulturni forum Ljubljana podpira umetnike, ki gostujejo v Novi Gorici. Tako bodo v letošnjem letu podprli nastop avstrijskega pianista Gottlieba Wallischa maja v Kulturnem domu v Novi Gorici in 20. edicijo festivala Pixxelpoint, z direktorico Jarčevo pa sta se dogovorila tudi za organizacijo razstave enega od avstrijskih umetnikov v Mestni galeriji Nova Gorica v prihodnjem letu.

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti