Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan dr. Klemen Miklavič predstavil svojo ekipo

DATUM OBJAVE 18. april 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

V vodstvo Mestne občine Nova Gorica s 6. majem prihaja nova direktorica občinske uprave Maja Grapulin Vadjunec. Podžupanoma Sebastjanu Komelu in mag. Eleni Zavadlav Ušaj se je pridružil podžupan Simon Rosič, ki bo s 6. majem to funkcijo nastopil poklicno. V kabinetu župana bosta poleg vodje kabineta Gorazda Božiča nova obraza že Jaka Fabjan in Nejc Koradin. Župan Klemen Miklavič je danes svojo ekipo predstavil zaposlenim v upravi mestne občine in medijem. V nadaljevanju si lahko preberete kratke predstavitve posameznih članov vodstva: 


PODŽUPANI

Sebastjan Komel, podžupan mestne občine, rojen leta 1973, diplomiran ekonomist, je oče dvema hčerkama in sinu ter velik ljubitelj športa, zlasti nogometa. Otroštvo in mladost je preživel v Solkanu, ki bo najbrž za vedno njegov ''dom'', čeprav je potem veliko časa živel v Novi Gorici, zadnja leta pa v Sedovcu (Ravnica). Že med študijem ekonomije, je sprva iz radovednosti nato pa z veseljem začel nabirati praktične izkušnje na področju gospodarstva. Njegove največje delovne izkušnje pa je pridobil z delom v podjetju, kjer deluje še danes. V dvajsetih letih je skupaj z ekipo sodelavcev uspel majhno podjetje spremeniti v uspešno podjetje, ki posluje na domačem in tujih trgih z mrežo preko 2000 zunanjih sodelavcev. V veliko veselje mu je, da je podjetje družbeno odgovorno in pomaga velikemu številu NVO-jev, društev in zavodom na celotnem območju naše države. Kot podžupan pokriva področje gospodarske cone, razvoja kmetijstva, širjenja in vzdrževanja infrastrukture ter razvoj gospodarstva. 

Simon Rosič, podžupan mestne občine, rojen leta 1973, je oče dveh otrok, od malih nog Novogoričan. Po izobrazbi je diplomirani ekonomist, 22 let zaposlen na Policijski upravi Nova Gorica kot kriminalistični inšpektor specialist. Od vedno je bil z dušo in telesom zapisan športu, najprej v vlogi aktivnega nogometaša, nato trenerja, v zadnjem obdobju pa strast do okroglega usnja prenaša na najmlajše z različnimi športnimi projekti, kjer je močno prisotna vzgojno - izobraževalna, dobrodelna ter preventivna komponenta. Kot član gibanja Goriška.si je bil v mandatu 2014 - 2018 izvoljen v mestni svet ter pri tem predvsem aktivno deloval na področju, kjer se prepletata šport in turizem. Zaradi njegovega aktivnega načina življenja je vsakodnevno v stiku z vsemi generacijami in različnimi družbenimi skupinami, kjer poskuša delovati kot povezovalni člen tako v mestu kot na podeželju. Kot podžupan je zadolžen za področje športa, športnega turizma, prireditev, krajevnih skupnosti in projektov po krajevnih skupnostih. 

mag. Elena Zavadlav Ušaj, podžupanja mestne občine, rojena 1971, je predana svoji družini in razvoju na področju javne uprave. Magistra znanosti, ki je diplomirala, specializirala in magistrirala na področju upravnih znanosti na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, je zaposlena na AJPES-u, pred tem pa v SDK. Na strokovnem področju deluje v projektih na državni ravni za razvoj podjetništva in javne uprave, lokalno pa od leta 2012 na področju kulture. Bila je članica sveta različnih javnih zavodov s področja kulture, v prejšnjem mandatu članica Odbora za kulturo, šolstvo in šport v mestni občini. Svoje vodstvene sposobnosti in posluh za ljudi ter doprinos k razvoju našega mesta je izkazovala že kot skavtinja, saj se je kot prostovoljka aktivno vključila v delovanje velike skavtske organizacije kot podnačelnica na državni ravni. Tako je dopolnjevala svojo poslovno pot z družbeno koristnim udejstvovanjem, kar jo je z vztrajnostjo, veseljem do dela in načelne drže ter spoštovanjem vrednot pripeljalo do podžupanskega mesta. Kot podžupanja je zadolžena za projekte na področju šolstva, kulture, drugih družbenih dejavnosti in parkirne politike. DIREKTORICA OBČINSKE UPRAVE

Maja Grapulin Vadjunec, bodoča direktorica uprave Mestne občine Nova Gorica, rojena leta 1975, je univerzitetno diplomirana ekonomistka, mati štirih otrok. Z družino živi v Novi Gorici. Podiplomski študij je opravila na mednarodno certificirani šoli MIB School of Management v Trstu, in sicer je specialistka za mednarodno poslovanje. Odlikujejo jo dolgoletne izkušnje iz gospodarstva, zlasti na področju računovodstva, financ, kontrolinga, organiziranja in koordiniranja dela. Ima tudi nekajletne izkušnje z  vodenjem svetov javnih zavodov v Mestni občini Nova Gorica. Delovno mesto direktorice novogoriške občinske uprave bo nastopila 6. maja 2019. VODJA KABINETA ŽUPANA

Gorazd Božič, rojen leta 1981, je univerzitetni diplomirani gradbenik. Takoj po diplomi je pet let opravljal delo statika v projektno-inženirskem biroju SPIT d.o.o. v Solkanu. V letu 2012 je opravil strokovni izpit za vodjo projektov, leto kasneje pa je zapustil gradbeniško stroko in se popolnoma posvetil organizaciji glasbenih festivalov in organizacijskemu vodenju raznoraznih glasbenih sestavov. Nekaj časa je preživel v Milanu, kjer je na akademiji milanske Scale obiskoval seminarje iz kulturnega menedžmenta. Leta 1996 je bil med ustanovitelji Glasbenega društva NOVA, ki je v 23-ih letih delovanja postalo vodilno društvo na področju produkcije klasične in jazz glasbe na Primorskem. Kot producent je zastopal vse komorne skupine in velike orkestre glasbenega društva NOVA. Leta 2013 je bil imenovan za izvršnega producenta mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov in festivala Svirél in poletne orkestrske šole in festivala OrkesterkamP. 
  
SVETOVALCA V KABINETU ŽUPANA

Jaka Fabjan,  višji svetovalec v Kabinetu župana, rojen 1980, univerzitetni diplomirani pravnik, oče dveh predšolskih otrok, po rodu Novogoričan. Prihaja iz gospodarstva. Zadnja leta je vodil prodajo za francosko tržišče v domačem izvoznem podjetju v dejavnosti grafičnih storitev. V mednarodno poslovno okolje je bil sicer vpet preko petnajst let, večinoma časa na projektih nalogah. Kot svetovalec je zadolžen za koordiniranje sodelovanja med krajevnimi skupnostmi in upravo mestne občine, za participativni proračun ter za neposredno strokovno pomoč županu za področja gospodarskih javnih služb, okolja, prostora, infrastrukture in pravnih vprašanj. Prosti čas rad aktivno preživlja z družino v naravi.    


Nejc Koradin, bodoči podsekretar v Kabinetu župana, rojen 1982, je mag. inž. arhitekture. Življenje posveča okolju in prostoru že od malih nog. Rojen je bil v mizarski družini in je spoznaval lesarsko obrt v nonotovi delavnici v Kromberku. Zato ne preseneča, da je za svoj študij izbral arhitekturo, kjer je z odliko diplomiral pri uglednem arhitektu in urbanistu, prof. Janezu Koželju. Več kot desetletno poklicno pot je brusil v uglednih arhitekturnih birojih, na Ministrstvu za okolje in prostor ter kot pisec člankov o urbanizmu za portal vest.si. V mandatu 2014/16 je bil izvoljen za predsednika Društva primorskih arhitektov, kjer je svojo energijo vložil v poklon Maksu Fabianiju z več odmevnimi razstavami, brošurami in članki. S sintezo izkušenj iz stroke, državne uprave in gospodarstva je vešč logike delovanja ključnih deležnikov pri premišljenih zasnovah krajine in urbanega okolja. V Kabinetu župana bo zadolžen za področje investicij, urbanizma, okolja, prostora in javne infrastrukture. 

 

 

Fotografija: Leo Caharija

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti