Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vabljeni k ogledu gradnje brvi čez Sočo

DATUM OBJAVE 16. oktober 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Viseči most te dno že dobiva svojo podobo. Kljub manjši zamudi zaradi težav z dobavo ključnih gradbenih elementov v času razglašene epidemije Covid -19 so danes dela za viseči most (brv) čez Sočo v Solkanu v zaključnih fazah. Ob ugodnih vremenskih pogojih sta bila avgusta montirana nosilna pilona na obeh straneh reke in izvedene vse priprave za montažo brvi. V prvih dneh oktobra je izvajalec že montiral nosilne jeklenice, objemke in vertikalne vešalke, v teh dneh se že izvaja montaža prekladne konstrukcije. 

Gre za tehnično izjemen projekt, ki je izziv tako z vidika stroke kot izvedbe ter izredno zanimiv za opazovalčevo oko. Mostovi se ne gradijo vsak dan, ta viseča brv pa predstavlja izjemen gradbeni podvig in je zato še zlasti zanimiva za ogled. "To je namreč ena redkih priložnosti, da vidimo tako zahtevno strukturo v nastajanju, " na ogled vabi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič.

Dela se večinoma izvajajo vsak dan, razen ob nedeljah, med 7. in 17. uro. Gradbišče oziroma nevarna območja del so ustrezno zavarovana, zato prosimo vse obiskovalce, da upoštevajo navodila na opozorilnih tablah in navodila delavcev.

Projekt Soča Isonzo, v okviru katerega EZTS GO gradi brv v Solkanu, je sofinanciran iz programa Interreg Slovenija Italija 2014-2020.