Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Slepota ni ovira za podjetništvo

DATUM OBJAVE 17. november 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

Primorski tehnološki park in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica sta se s projektom SLEPOTA NI OVIRA ZA PODJETNIŠTVO na področju družbeno odgovornega in odprtega podjetništva uvrstila med pet najboljših projektov za prestižno evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva, ki jo je nazadnje osvojil projekt iz Nizozemske.

Cilj projekta je slepim in slabovidnim omogočiti razvoj kompetenc podjetnosti, jim s tem izboljšati zaposlitvene možnosti ter nuditi podporo pri odločitvah za podjetniško kariero. Pred omenjenim projektom sta oba prijavitelja skupaj izvedla operacijo Ustvarimo svojo prihodnost v okviru Lokalne akcijske skupine LAS v objemu sonca.

Igor Miljavec, predsednik MDSS ob tem napoveduje: »Pred nami je nov izziv, že v četrtek začnemo z novo delavnico v okviru tega projekta, kjer se  bo 11 slepih in slabovidnih učilo ustvariti svojo spletno prodajno mesto. S projektom bomo vsekakor nadaljevali in tako pomagali slepim in slabovidnim na podjetniški poti.«

Primorskemu tehnološkemu parku in Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih najlepše čestitamo za dosežek!