Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova Gorica je osvojila prvo mesto med srednje velikimi mesti

DATUM OBJAVE 15. november 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je včeraj Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022, vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti, ki je letos potekalo pod sloganom, kjer je Zdravje doma. Prvo mesto med srednje velikimi mesti je tudi tokrat pripadlo Novi Gorici. Strokovna komisija je pri našem mestu predvsem izpostavila številne infrastrukturne pridobitve, ki v prvi vrsti dviguje kvaliteto življenja lokalnega prebivalstva in hkrati predstavljajo dodano vrednost za turiste. To so: nova brv čez reko Sočo, nov zimski pokriti bazen, začetek urejanja Rafutskega parka, itd. Priznanja sta podelila gostitelj in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. V imenu novogoriške mestne občine sta osvojeno priznanje prevzela župan dr. Klemen Miklavič in podžupan Simon Rosič.

Turistična zveza Slovenije je obenem Novo Gorico označila kot mesto športnih in kulturnih prireditev ter pri tem izpostavila gostoljubje in odlične organizacijske sposobnosti, ki so bile vidne pri kolesarski dirki Po Sloveniji, Reliju Nova Gorica, svetovnemu pokalu v namiznem tenisu ipd.

Sporočilo natečaja Moja dežela lepa in gostoljubna je, da je urejeno in gostoljubno okolje pogoj za uspešen razvoj turizma. Letošnji natečaj je potekal na zelo aktualno temo »Kjer je zdravje doma«. »S tem je bilo posebej poudarjeno, da je Slovenija turistična destinacija, kjer razvijamo trajnostni turizem ter velik pomen pripisujemo zdravju in zdravemu načinu življenja. Letošnji natečaj je povsem v duhu naše nove turistične strategije, v kateri smo si zastavili vizijo Zelena butičnost, manjši odtis in večja vrednost za vse,« je izpostavil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han.