Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mednarodni dan prostovoljstva

DATUM OBJAVE 05. december 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ljudje se odločijo za prostovoljstvo iz različnih vzrokov - nekateri želijo nuditi pomoč posameznikom v stiski, vračati organizaciji, od katere so sami prejemali pomoč ali enostavno spreminjati svet na bolje. Prostovoljstvo ni samo pomoč v dobrodelnih organizacijah, je tudi pomoč prijatelju, znancu, sosedu in s tem širjenje pozitivne energije. Vključitev v prostovoljstvo pomeni tudi spoznavanje novih ljudi, novo znanje in pridobitev izkušenj.

Dr. Klemen Miklavič izpostavlja: »V Mestni občini Nova Gorica je veliko ljudi, ki so pripravljeni prostovoljno stopiti v akcijo, ko je potreba po tem. Poleg delovanja in rednih prostovoljnih akcij, ki jih imamo v našem mestu, vseh društev in prostovoljnih organizacij, je najbolj izstopala situacija ob prvem valu korone, ko je občina odreagirala sama in delovanje je slonelo pretežno na prostovoljcih. Prostovoljci so odraz povezane skupnost in naša skupnost je dokazala, da je povezana, da obstaja in živi, da smo solidarni in smo pripravljeni pomagati, ko nas ljudje v stiski potrebujejo.«

Novogoriška mestna občina je tudi nosilka naziva Prostovoljstvu prijazna občina 2022, ki ga je prejela za spodbujanje prostovoljstva v lokalnem okolju, za podporo pri delu prostovoljskih organizacij, omogočanjem prostovoljskega dela kot lastnega deleža sofinanciranja projektov, brezplačne uporabe prostorov, financiranjem dela mentorjev prostovoljcev, upoštevanja stroškov prostovoljcev in aktivno promocijo prostovoljskih programov na spletni strani občine ter zgleden odziv na epidemijo ter zahvalo prostovoljcem.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem najlepše čestitamo in želimo, da bi to izjemno humano poslanstvo opravljali tudi v bodoče.