Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Čestitka ob slovenskem kulturnem prazniku

DATUM OBJAVE 07. februar 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ob slovenskem kulturnem prazniku vsem občankam in občanom ter vsem ostalim čestita tudi novogoriški župan Samo Turel:

»Nova Gorica je nastala na zanosu brigadirjev v želji, da Slovenci na Goriškem ponovno dobijo tudi svoje kulturno središče. V njej so s trdnim delom in vizijo ena za drugo nastajale kulturne institucije, ki so s svojo kulturno produkcijo in programom vse bolj utrjevale kulturno vlogo mladega mesta. Danes kulturno ustvarjalnost in dejavnost tega prostora ustvarjajo številni javni zavodi in nevladni sektor s področja kulture. S svojim delom in dosežki pomembno oblikujejo slovenski kulturni prostor.

Letos smo še posebej ponosni na Prešernovega nagrajenca Aleksandra Gadžijeva iz Gorice, ki je med drugim tudi eden od ambasadorjev Evropske prestolnice kulture 2025.

Ob slovenskem kulturnem prazniku se spomnimo na naše prednike, ki so z ljubeznijo do slovenskega jezika in kulture skozi dolga stoletja ohranjali naš narod. Ponosni smo lahko na našo dediščino, kulturo in umetnost ter naše kulturne ustvarjalce, katerih glas seže daleč po svetu. Ponosni smo lahko tudi na lepoto našega jezika, ki v vsaki vasi drugače zveni, ponosni smo lahko na številna ljubiteljska kulturna društva, ki vsak dan znova dokazujejo, da kulturo potrebujemo tako kot kruh.

Iskrene čestitke ob slovenskem kulturnem prazniku!«

Foto: Mateja Pelikan