Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sprejem predstavnikov društev kroničnih bolnikov

DATUM OBJAVE 15. marec 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Samo Turel je sprejel predstavnike društev kroničnih bolnikov z željo, da se bolje spoznajo in da mu predstavijo izzive, s katerimi se soočajo.

Sprejema so se udeležili predstavniki naslednjih društev. Društvo GO Spominčica, Medobčinsko društvo diabetikov Goriške, Društvo tiroidnih bolnikov Primorske – Svetilnik, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije Podružnica za severno Primorsko, Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica, Društvo za zdravo življenje Nova Gorica, Društvo ledvičnih bolnikov Severnoprimorske regije, Združenje multiple skleroze Slovenije, Društvo Ko-Rak.si; Šola zdravja, Društvo za fibromialgijo (Skupina za samopomoč Soča – Goriška), Društvo revmatikov Slovenije Goriška podružnica, Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Nova Gorica in Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije.

Izpostavili so težave, s katerimi se srečujejo. Še posebej je pereče vprašanje pridobivanja sredstev in prostorov, v katerih bi se člani društev zbirali in organizirali dejavnosti. Župan jim je prisluhnil in za prihodnje napovedal dvoletne razpise mestne občine, s katerimi bi lažje načrtovali delo in aktivnosti. Obenem se jim je zahvalil za dragoceno delo, ki ga opravljajo prostovoljno.

Predstavniki društev kroničnih bolnikov sedijo za mizo z novogoriškim županom Samom Turelom v zeleni dvorani občinske stavbe