Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ravnikarjevo leto v Ravnikarjevem mestu 2023

DATUM OBJAVE 27. marec 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica bo skupaj z društvi, institucijami in posamezniki oblikovala program Ravnikarjevega leta in dediščine moderne v Ravnikarjem mestu 2023. S tem nadaljujemo z nekdaj zelo uspešnimi programi let, ki smo jih posvetili določeni znani osebnosti ali področju ustvarjanja. S programom Ravnikarjevega leta se vključujemo tudi v obeležitev Ravnikarjevega leta na državni ravni. Z namenom, da se k oblikovanju programa priključi čim več zainteresiranih, je novogoriški župan Samo Turel pred kratkim sklical sestanek različnih institucij, društev in posameznikov, ki si želijo sodelovati v programu leta.

Na pobudo posameznikov in društev je Društvo primorskih arhitektov vodstvu novogoriške mestne občine predstavilo skupno pobudo o posvetitvi leta Edvardu Ravnikarju in dediščini moderne ter oblikovanju programa. Mestna občina je pobudo sprejela, prav tako koordinacijo leta. Na županovo vabilo na prvi sestanek potencialnih sodelujočih se je odzvalo lepo število goriških institucij in društev: Društvo primorskih arhitektov, Društvo humanistov Goriške, Kinokašča, Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, Xcenter, Univerza v Novi Gorici, ZRC SAZU Raziskovalna postaja Nova Gorica, Goriški muzej, Goriška knjižnica Franceta Bevka, JSKD Območna enota Nova Gorica, Center arhitekture in Mladinski center Nova Gorica. Svoje sodelovanje v programu so napovedali tudi Kinoatelje, Zavod BridA in Kulturni dom Nova Gorica. Vsi, ki želijo sodelovati pri oblikovanju programa leta, bodo prejeli obrazec za vpis predlogov dogodkov, na podlagi katerega bo oblikovan skupen program. Koordinacijo Ravnikarjevega leta prevzemata Aleksandra Torbica za sodelovanje z Ministrstvom za kulturo in mag. Petra Bajec za usklajevanje programa na območju Mestne občine Nova Gorica.  Program bo objavljen na spletni strani novogoriške mestne občine in predstavljen na novinarski konferenci.

Novogoriška mestna občina je z nastajajočim programom že vključena v državno koordinacijo Ravnikarjevega leta, povabljena je tudi k sodelovanju v uredniškem odboru leta na Ministrstvu za kulturo. Mestna občina si prizadeva, da bi vsaj enega od pomembnejših dogodkov iz državnega programa izvedli tudi v Novi Gorici.

Udeleženci sestanka Ravnikarjevo leto sedijo v stekleni dvorani mestne občineFotografija Ravnikarjevega delaMaketa originalne zasnove Nove Gorice