Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Za večje sodelovanje med dijaki obeh Goric

DATUM OBJAVE 18. april 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

V ponedeljek, 17. aprila 2023, so se v avditoriju Slovenskega licejskega pola Gregorčič – Trubar v Gorici (I) srečali ravnatelji srednjih šol iz Nove Gorice in Gorice z namenom krepitve sodelovanje med dijaki z obeh strani meje. Na uvodnem srečanju so se jim pridružili tudi novogoriški in goriški župan Samo Turel in Rodolfo Ziberna ter predstavniki Javnega zavoda GO!2025 in EZTS Gorazd Božič, Paolo Petiziol in Romina Kocina.

V pričakovanju leta 2025, ko bosta Nova Gorica in Gorica z okolico po razglasitvi za Evropsko prestolnico kulture 2025 v središču pozornosti, se vse bolj zavedamo pomembne vloge mladih, ki jih le navidezno ločujeta meja in jezik, združujeta pa mladostni nemir in radovednost. Mladi so željni oblikovanja idej in vizij ter si zaslužijo, da se jim prisluhne.

Predstavniki srednjih šol z obeh straneh meje že imajo vzpostavljeno sodelovanje. Namen te pobude pa je še bolje nadgraditi sodelovanje ter čim bolj vključiti mlade v reševanje izzivov, s katerimi se srečujejo. Omogočiti je potrebno, da se mladi družijo, izmenjujejo izkušnje, se čim bolj spoznajo ter da se jih vključi v skupno zgodbo Evropske prestolnice kulture 2025. Novogoriški župan Samo Turel je izpostavil, da mora tovrstno sodelovanje sloneti ravno na mladih ter da lahko poglobi z vzpostavitvijo foruma oziroma komisije, ki bi nagovarjala problematiko mladih. Pri vsem tem bosta pomembno vlogo odigrali tudi ministrstvi za šolstvo na obeh straneh meje. Pri vseh sodelujočih obstaja želja, da se sodelovanje mladih nadaljuje tudi po letu 2025.

Novogoriški in goriški župan ter predstavniki Javnega zavoda GO!2025 in EZTS sedijo na odru za veliko mizoNovogoriški in goriški župan ter predstavniki Javnega zavoda GO!2025 ter EZTS sedijo za veliko mizo na odru