Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mag. Tomaž Horvat nov nepoklicni podžupan

DATUM OBJAVE 23. maj 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Samo Turel je imenoval novega nepoklicnega podžupana novogoriške mestne občine, mag. Tomaža Horvata iz stranke SD, ki bo z delom nastopil 1. junija. Pokrival bo področje družbenih dejavnosti. Ob Marku Tribušonu iz Liste za razvoj, ki pokriva zlasti področje gospodarstva in krajevnih skupnosti, in Antonu Hareju iz NSi, ki je zadolžen za področje turizma in kmetijstva, je to tretji podžupan mestne občine. Za razliko od ostalih dveh, bo svojo funkcijo opravljal nepoklicno. Župan se je za imenovanje tretjega podžupana odločil zaradi potreb pri spremljanju zelo obsežnega področja sociale, športa, športnega turizma na Goriškem in prometa.

Župan Samo Turel je svojo odločitev utemeljil z naslednjimi besedami: »Glede na kopico dogodkov, ki so načrtovani že v letošnjem letu in seveda toliko bolj glede na obilico dogodkov, ki bodo v povezavi z Evropsko prestolnico kulture potekali skozi celotno prihodnje leto, želimo okrepiti vodstveno ekipo, da bi koordinacija dogodkov potekala nemoteno. Z mag. Horvatom sva se dogovorila glede področij, ki jih bo pokrival. Poleg klasičnih nadomeščanj župana v primeru odsotnosti ali pa vodenja sej mestnega sveta bo mag. Horvat pokrival koordinacijo celotnega področja sociale, športa in športnega turizma, saj postajamo vedno bolj privlačna destinacija. Pridobivamo vedno več ponudb za lokalne, nacionalne in mednarodne tekme. Prav je, da jim kot vodstvo posvetimo pozornost, ki si jo zaslužijo. Hkrati pa bo mag. Horvat pokrival področje prometa, načrtovanja novih prometnic, vpadnic in skrbi za posodabljanje, nadgrajevanje oziroma urejanje obstoječih. Do dogovora smo prišli sporazumno.«

Mag. Tomaž Horvat je o novi funkciji, ki ga čaka, povedal: »Pogovori so bili intenzivni in plodni. Glede na dogovore, ki smo jih dosegli, bom pokrival zelo široko področje, ki ga sam vidim kot strateško pomembno za nadaljnji razvoj Nove Gorice. To je šport, športni turizem in sociala. Pri sociali bo poudarek na sodelovanju z že obstoječimi društvi, nevladnimi organizacijami in institucijami, ki imajo sedež v Novi Gorici. Povezovanje vseh enot v neko skupno točko mora biti naš primarni cilj, da potem dosežemo skupne rezultate v dobrobit občank in občanov. Tretje področje, ki ga bom pokrival, pa mi je zelo poznano, saj že od začetka, ko sem se podal v lokalno politiko bolj aktivno kot kandidat za župana, smo imeli v agendi izgradnjo goriške vpadnice. Na tem projektu bomo delali naprej, poskušali razviti ideje, da bi potem v naslednjih letih prišlo do realizacije tega projekta. Veseli me, da bom sodeloval tudi pri mednarodnih projektih. Čezmejno sodelovanje in povezovanje je temelj našega sobivanja na tem obmejnem področju. Verjamem, da kljub politikam, ki nam v tem trenutku niso naklonjene, bomo ljudi pripravili do tega, da bomo polno zaživeli tako Evropsko prestolnico kulture kot tudi nadaljnje sodelovanje na tem področju. Ljudje čutijo skupni prostor. Verjamem, da moramo biti povezovalni in ne razdiralni. Ta ideja mi je zelo pri srcu, zato jo bom tudi poskušal peljati naprej. Trudil se bom, da bomo skupne zamisli udejanili in da bomo lahko ob koncu našega mandata občankam in občanom predstavili rezultate našega skupnega dela. Naloge se veselim in verjamem, da bomo naredili veliko dobrega za naše mesto.»

Foto: Ana Rojc

Podžupan Mag. Tomaž Horvat sedi za kamnito mizo v dvorani in podaja izjavo med novinarsko konferenco. Pred sabo ima roki s prepletenimi prsti in resen, skoncentriran izraz na obrazu.Novogoriški župan Samo Turel podaja izjavo med novinarsko konferenco, novi podžupan mag. Tomaž Horvat sedi ob njem. Osebi sedita za kamnito mizo v dvorani. Za njima se nahaja zastava z grbom Mestne občine Nova Gorica, pred njima, na kamniti mizi, se nahajajo mikrofoni novinarjev.