Doživljajska delavnica za otroke: SKRIVNOSTNI NOČNI PREBIVALCI GRADU RIHEMBERK – Kako bi netopirje in ptice upodobil slikar in grafik Vladimir Makuc

Datum: 11.08.2019

Ura: 10:00

Kraj: Branik

Lokacija: grad Rihemberk, Branik

 

Vljudno vabljeni na drugo doživljajsko umetniško delavnico za otroke, na kateri bomo spoznali netopirje in ptice, ki živijo na gradu Rihemberk, ter se preizkusili v njihovem upodabljanju po navdihu slikarja in grafika Vladimirja Makuca.

Gradovi živijo. Skozi stoletja nizajo zgodbe graščakov, vojn, zmag in razcvetov. Grad Rihemberk, mogočni branik, ki stoji med Vipavsko dolino in Krasom, nemo pripoveduje zgodbo o zobu časa in svoji nepremagljivosti. Ko ji prisluhnete, boste med njegovimi zidovi doživeli mnogo. Če na gradu srečate Eleonoro Sobjesko in se po poteh graščakov in hlapcev odpravite za njo, boste srednjeveški grajski čas lahko tudi začutili. Na šestih delavnicah v sklopu projekta Kulturno stičišče območja LAS v objemu sonca (KUL-STIK) bomo v družbi Eleonore spoznavali dediščino gradu, njihove prebivalce, pokrajino in likovne umetnike širšega goriškega prostora: Lojze Spacal, Vladimir Makuc, Veno Pilon, Jožef Tominc in Zoran Mušič, čigar letos obeležujemo 110-letnico rojstva.

Na drugi delavnici bo Eleonora popeljala otroke na doživeti sprehod po gradu Rihemberk s poudarkom na opazovanju ptic in drugih krilatih živali, jim predstavila značilne podobe Vladimirja Makuca in vodila likovno delavnico. Dogodek je namenjen otrokom med 6. in 15. letom starosti in bo trajal 2 uri.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave na e-naslov grad.rihemberk@gmail.com ali telefonsko številko 031 230 163. Otroci bodo prejeli vse pripomočke za ustvarjanje na delavnici.

Delavnice bodo izvedene pod mentorstvom krajinske arhitektke in interpretatorke kulturne dediščine Bojane Čibej, ki v okviru zavoda Svitar s svojimi interpretativnimi zgodbami bogati tudi druge slovensko gradove.

 

 

Delavnica Spacal FB event-3-page-001