Predstavitev programov v novogoriškem Ekscentru

Datum: 01.06.2021

Kraj: Nova Gorica

Nova Gorica, torek, 1. junij 2021, ob 9. uri v Ekscentru (Delpinova ulica 20 v Novi Gorici)

Središče Nove Gorice bo z junijem obogateno s centrom kreativnih praks, ki nastaja skozi združevanje kreativnosti, inovativnosti, podjetništva, umetnosti, izobraževanja in raziskovanja. Center bo spodbujal inovativnost v kulturno-kreativnih industrijah, eksperimentalno raziskovanje z naprednimi delavnicami, razvojnimi projekti in produktivno druženje. Ekscenter je eden poglavitnih projektov Evropske prestolnice kulture 2025.

Prototipni otvoritveni teden, ki se bo odvijal med 1. in 4. junijem, bo potekal po principu MSP minimalega ustreznega prostora (MVP minimum viable place), ki je izposojenka iz podjetniške stroke produktnega razvoja. Predstavlja različico izdelka z ravno dovolj funkcionalnosti za osnovno delovanje in koriščenje prvih uporabnikov ter zbiranje njihovih idej za izboljšave. Naslednja razvojna faza je NTP (najosnovnejši trženjski prostor), ki se bo za Ekscenter zgodila septembra v okviru občinskega praznika.

Sinergija različnih ekosistemov na Goriškem odpira nov pomemben prostor, ki povezuje delovanje številnih napredno mislečih akterjev, in sicer: Mestna občina Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica, C-Astral, proizvodnja zračnih in vesoljskih plovil, Univerza v Novi Gorici, Zavod za kulturo, umetnost in izobraževanje Kersnikova, Business Solutions, GOAP, Instrumentation Technologies, Arctur, Editor, Advansys, LED Luks, Ollo Audio, Intra Lighting, Spintec, Primorski tehnološki park, Saop, Gostol-Gopan, MAHLE Electric Drives Slovenija, Gameart, Akeo, NEPTUN digital, GOInfo, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Šolski center Nova Gorica in drugih.

Začetek izvajanja programov v Ekscentru bo predstavljen na novinarski konferenci v Ekscentru v Novi Gorici v torek, 1. junija 2021, ob 9. uri.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • dr. Klemen Miklavič, župan Mestne občine Nova Gorica,
  • mag. Mija Lorbek, vodja programov v Ekscentru,
  • Jurij Krpan, predstavnik umetniškega ekosistema Ekscentra,
  • Iztok Pavlin, predstavnik podjetniške sfere Ekscentra,
  • dr. Peter Purg, predstavnik izobraževalnega ekosistema Ekscentra.

Novinarski konferenci bo sledila predstavitev inovacij združenih podjetij v Ekscentru pod vodstvom Jurija Krpana in dr. Petra Purga.