Vabilo na predstavitev knjige Sonje Pungertnik

Datum: 03.06.2021

Kraj: Nova Gorica

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica in Celovška Mohorjeva založba vljudno vabijo na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili prvo knjigo članice Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica SONJE PUNGERTNIK z naslovom »MISLIŠ RESNO?«, v četrtek, 3. junija 2021, ob 10.15 v Stekleni dvorani Mestne občine Nova Gorica.

 

Na novinarski konferenci bosta poleg avtorice in predstavnika založbe sodelovala Igor Miljavec, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica in Damjana Pavlica, podžupanja Mestne občine Nova Gorica.

Roman govori o slepi gimnazijki, ki  se na pragu svoje mladosti sooča z izzivi in stiskami, ki jih prinaša slepota.  Čeprav je zgodba izmišljena, je avtorica v njej razkrila marsikateri košček svojega doživljanja sveta in svoje lastne življenjske izkušnje, ki jih ima kot slepa. Delo ima tudi izobraževalen značaj, saj se bralec mimogrede seznani s številnimi informacijami o življenju ljudi, ki ne vidijo.

Knjiga obsega 176 strani in je v trdi vezavi. Ker je pisana kot zgodba, je zanimiva prav za vsakega bralca, tudi za mlade. Tisk je prijazen slabovidnim, posebno vrednost pa knjigi daje predstavitev brajice na platnici. Knjigo je izdala Mohorjeva založba Celovec, kupite pa jo lahko tudi na društvu.