Goriška zborovska srečanja: Vokalna skupina Gallina & Goriški oktet Vrtnica

 

 

Zveza kulturnih društev Nova Gorica in Mestna občina Nova Gorica vabita v petek, 7. decembra 2018, ob 19.30 na celovečerni koncert v okviru Goriških zborovskih srečanj. V veliki dvorani novogoriške mestne hiše bosta nastopila VOKALNA SKUPINA GALLINA in GORIŠKI OKTET VRTNICA.

Vokalni sestav, ki ustvarja pod imenom Gallina, veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam svetovne zborovske literature od renesanse do sodobnosti, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi tuje skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice. 

Ob priložnostnem koncertu v Novi Gorici se jim bodo pridružili izbrani pevci Goriškega okteta Vrtnica, ki se uvršča med najboljše slovenske zborovske zasedbe in je dobitnik številnih priznanj in nagrad na pomembnih zborovskih tekmovanjih doma in po svetu. Bogat repertoar okteta sestavljajo skladbe različnih slogov in glasbenih obdobij tako znanih slovenskih kot tudi tujih skladateljev, nekatere skladbe je tudi premierno izvedel. 

 

Goriška zborovska srečanja 7-12-2018 VABILO.pdf

 

Vabilo Goriška zborovska srečanja