Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poziv za predlaganje kandidatur za sestavo volilnih odborov

DATUM OBJAVE 05. september 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Številka: 041-2/2022-25
Datum: 5.9.2022

Zadeva: Predlaganje kandidatov za sestavo volilnih odborov za izvedbo rednih lokalnih volitev 2022, ki bodo dne 20.11.2022

 V skladu s tretjim odstavkom 37. člena Zakona o lokalnih volitvah in upoštevajoč tretji odstavek 41. člena Zakona o volitvah v državni zbor lahko podajo predloge za imenovanje volilnih odborov Občinski volilni komisiji politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občani.

Volilni odbor sestavljajo predsednik, njegov namestnik ter dva člana ter njihova namestnika. Predsednika in člane volilnega odbora ter njihove namestnike imenuje Občinska volilna komisija izmed občanov, ki imajo v občini stalno prebivališče, so polnoletni državljani Republike Slovenije in jim ni bila odvzeta poslovna sposobnost. Glavni nalogi volilnega odbora sta, da vodi glasovanje na volišču ter da ugotavlja izid glasovanja na volišču.

Glede na navedeno vas pozivamo, da predlagate kandidate za sestavo volilnih odborov, in sicer najkasneje do 15.9.2022. Predlogu je potrebno obvezno priložiti soglasje kandidata za člana volilnega odbora in njegovo izjavo iz šestega odstavka 37. člena Zakona o lokalnih volitvah. Obrazca sta v prilogi tega poziva, dosegljiva sta tudi na spletni strani Mestna občina Nova Gorica www.nova-gorica.si (zavihek Lokalne volitve 2022), kjer se nahaja tudi sklep o določitvi volišč in njihovih sedežev.

Predloge pošljite na naslov Mestna občina Nova Gorica, Občinska volilna komisija, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica ali na elektronski naslov tjasa.harej-pavlica@nova-gorica.si.

Lep pozdrav.

 

Prilogi:

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti