Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Drugo srečanje partnerjev projekta Urbinat v Sofiji

DATUM OBJAVE 29. januar 2019
VIR

Predstavniki Mestne občine Nova Gorica so se minuli teden mudili na drugem srečanju parterjev projekta Urbinat, ki je tokrat potekalo v Sofiji, enemu od treh vodilnih mest v projektu. Namen srečanja je bila medsebojna seznanitev s potekom projektnih aktivnostih, z doseženimi rezultati in načrtovanimi novimi aktivnostmi.

Poudarek projekta, ki sodi v program Horizont 2020, je na inovacijah in raziskovanju, kar pomeni, da je proces, ki vodi do končnega rezultata, za naše mesto mogoče celo pomembnejši od samega cilja. Po petih letih raziskovanja, delavnic, zbiranja podatkov in dela na terenu bomo imeli na voljo idejno zasnovo za sonaravno oblikovanje skupnega prostora ob Kornu.

Projektne aktivnosti predvidevajo tudi iskanje rešitev skupaj z javnostjo, čemur daje Mestna občina Nova Gorica velik pomen. Cilj je oblikovati zelen javni prostor, ki bo zasnovan ob upoštevanju naravnih procesov in dobrega počutja prebivalcev. Obenem gre za proces, s katerim želimo javnost spodbuditi, da zelen javni prostor začuti kot svojega, ga spoštuje in z njim odgovorno ravna.

V Sofiji smo se dodobra seznanili z novimi pristopi vključevanja javnosti ter iskanja naravnih rešitev. Tretje projektno srečanje bo v juliju, do takrat pa nas čaka zbiranje kazalnikov, ki nam bodo omogočili optimalno umestitev sonaravnih rešitev v naš prostor.