Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Konferenca v Milanu v okviru projekta URBiNAT

DATUM OBJAVE 01. julij 2022
VIR

Junija so se predstavniki mestne občine in Univerze v Novi Gorici v okviru projekta URBiNAT udeležili dvodnevne konference v Milanu, na kateri se je vsako sodelujoče mesto predstavilo. Vodilna (Porto, Sofija, Nantes) in učeča se mesta (Nova Gorica, Siena, Bruselj, Høje-Taastrup) so predstavila svoj dosedanji razvoj in rezultate dela.

Prav tako sta potekali dve okrogli mizi. Prve se je udeležil vodja oddelka za okolje in prostor na mestni občini mag. Blaž Mozetič, ki je poudaril pomembnost participacije kot obveznega dela vsakega uspešnega projekta, obenem pa je izpostavil dobro sodelovanje z Univerzo v Novi Gorici v okviru projekta URBiNAT ter širšo vpletenost projekta v kontekst Evropske prestolnice kulture 2025. Na konferenci so udeleženci razpravljali o politični razsežnosti soustvarjanja in soupravljanja pri obnovi mest, kako projekt URBiNAT prispeva k ustvarjanju novih političnih prizorišč v mestih in k politizaciji javnega prostora, ter kakšen je vpliv participativnih procesov na politične, pravne in vladne razsežnosti.

V petek pa so na univerzi IULM potekala predavanja na temo soustvarjanja na naravi temelječih rešitev za trajnostna mesta, prenavljanja javnega prostora za vključujoča mesta, preoblikovanja soupravljanja za inovativna mesta, angažiranja državljanov za zdrava mesta in vplivih spreminjajočega se gospodarstva na pravična mesta.

 

Okrogla miza  Okrogla miza  Trajnostno mesto  Fondazione Giangiacomo Feltrinelli  Okrogla miza - predavatelj  Okrogla miza - predavatelj