Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podpis Zelene zaveze slovenskega turizma in Svetovni dan voda 22. 3. 2023

DATUM OBJAVE 24. marec 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica si aktivno prizadeva za razvoj trajnostnega turizma, s tem namenom se je že leta 2015 vključila v Zeleno shemo slovenskega turizma.

Trajnostne usmeritve v turizmu je ponovno podprl tudi v letu 2022 izvoljeni župan Samo Turel, s podpisom Zelene zaveze slovenskega turizma.

S podpisom občine oziroma turistične destinacije potrjujejo 10 trajnostnih načel, s katerimi se zavezujejo k trajnostnemu delovanju in nenehnemu prizadevanju za izboljšave na področju trajnostnega turizma in razvoja na sploh.

Mestne občine Nova Gorica se s podpisom Zelene zaveze pridružuje novogoriškemu javnemu podjetju Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.o.o. pri promociji svetovnega dneva voda, ki ga praznujemo 22. marca. Ob tej priložnosti je širši javnosti omogočen ogled vodarne Mrzlek in Centralne čistilne naprave Nova Gorica v Vrtojbi. Namen ogledov je približati obiskovalcem pomen ohranjanja čiste vode, predstavitev čiščenja tako pitne kot odpadne vode ter seznanitev s tehnologijami priprave pitne vode, čiščenja odpadnih voda in drugimi zanimivostmi.

Več na: https://www.nova-gorica.si/ostaloObjava/45840/svetovni-dan-voda.

Zelena zaveza slovenskega turizma