Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prijava obveznosti plačila občinske takse

DATUM OBJAVE 03. junij 2022
VIR

Obrazci:


Obrazec za prijavo obveznosti plačila občinske takse

 

Kontakt:


Oddelek za okolje, prostor in javno infrastrukturo,
Matjaž Rosič,
1. nadstropje, soba št. 32,
telefon: 05/33-50-139
elektronska pošta: mestna.obcina@nova-gorica.si

 

Opis postopka:


V mestni občini Nova Gorica so predpisane občinske takse za uporabo naslednjih predmetov in storitev na javnih mestih in na javnih površinah (TAKSNI PREDMETI):
- oglaševanje na javnih mestih,
- parkiranje na javnih površinah (avto-taksi postajališča)

Plačilo takse je obvezno za pravne osebe, posameznike ali samostojne podjetnike posameznike, ki uporabljajo taksne predmete, razen če ni predpisan ali s pogodbo urejen drugačen način plačila.

Takso ne plačujejo upravni organi, krajevne skupnosti, izvajalci gospodarskih javnih služb – vsi v okviru opravljanja svoje dejavnosti ter politične stranke v času volilne kampanje.

Takse se določajo v točkah. Število točk je za posamezne predmete določeno v posebnem delu Odloka o občinskih taksah. Vrednost točke za leto 2011 znaša 0,05 EUR.

 

Zahtevane priloge:

Prilog ni.

 

Pravna podlaga:

Zakon o financiranju občin
Odlok o občinskih taksah

 

Taksa:

Takse ni.

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti