Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zahteva za izdajo soglasja k manjši rekonstrukciji

DATUM OBJAVE 06. junij 2023
VIR

Obrazci

Priloga 20C - Zahteva za soglasje občine glede skladnosti manjše rekonstrukcije s prostorskim aktom (xlsx, 32 KB)

Priloga 20C - Zahteva za soglasje občine glede skladnosti manjše rekonstrukcije s prostorskim aktom (pdf, 117 KB)

Zahteva za soglasje občine glede skladnosti manjše rekonstrukcije s prostorskim aktom - eUprava (fizične osebe) in SPOT (poslovni subjekti)

Kontakt

Oddelek za okolje, prostor in javno infrastrukturo
Nataša Ipavec

Telefon: 05 335 0140
Elektronski naslov: mestna.obcina@nova-gorica.si

Opis postopka

Manjša rekonstrukcija se izvaja na podlagi pisnega mnenja pooblaščenega strokovnjaka s področja gradbeništva, prizidavo zunanjega stopnišča ali dvigala pa tudi na podlagi pisnega mnenja pooblaščenega arhitekta, s katerim se predvidi rešitev, ki gradbenotehnične lastnosti objekta izboljša ali vsaj ne poslabšuje. Pooblaščeni strokovnjak s področja gradbeništva po izvedeni manjši rekonstrukciji ustreznost izvedenih del pisno potrdi.

Za manjše rekonstrukcije, ki pomenijo manjše povečanje prostornine ali prizidave zunanjega stopnišča ali dvigala, je treba poleg mnenja in potrdila pridobiti tudi soglasje občine glede skladnosti s prostorskim aktom.

Vrste del, ki predstavljajo manjšo rekonstrukcijo in za katere je predpisana pridobitev soglasja občine:

  • Manjše povečanje prostornine, ki ne poveča bruto tlorisne površine objekta, ter pomeni izvedbo posameznih konstrukcijskih elementov na objektu (npr. izvedba frčade, vsaj z dveh strani odprt nadstrešek na obstoječi pohodni strehi, dvig obodnega zidu pod poševno streho za višino horizontalne vezi za največ 0,3 m).
  • Prizidava nakladalnih ramp in klančin.
  • Izvedba nepohodnega konzolnega nadstreška površine do 6 m2.
  • Prizidava zunanjega odprtega stopnišča ali dvigala, ki ne povezuje več kot treh etaž in je zunanji rob stopnišča ali dvigala oddaljen od sosednjega objekta drugega lastnika več kot 4 m.

Obvezne priloge so:

  • dokumentacijo na nivoju IZP – situacijski prikazi in prikazi tlorisov, prerezov ter pogledov fasad obstoječega in predvidenega stanja,
  • tehnično poročilo z opisom skladnosti s prostorskim aktom,
  • pisno mnenje pooblaščenega strokovnjaka – priloga 20A (xlsx, pdf) ali priloga 20B (xlsx, pdf).

Predpisi

Stroški postopka

Upravna taksa po taksnima tarifama št. 1. in 3. Zakona o upravnih taksah (ZUT) znaša 22,60 EUR.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti