Poziv PU Nova Gorica: Navijanje na nedeljski nogometni tekmi naj poteka v športnem duhu

Datum: 19.05.2017
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

V nedeljo, 21. maja 2017, bo v Športnem parku v Novi Gorici potekal derbi med domačo ekipo ND Gorica in gostujočim klubom NK Olimpija. Glede odklonskih ravnanj navijačev, ki smo jim bili priča na zadnjih nogometnih tekmah med ekipama NK Olimpija in NK Maribor, ko je prišlo do množične uporabe pirotehničnih izdelkov, želi PU Nova Gorica vse navijače ponovno opozoriti, da je na športno prireditev prepovedan vsakršen vnos orožja, pirotehničnih izdelkov in drugih nevarnih predmetov, s katerimi se lahko ogrozi zdravje udeležencev, prav tako niso dovoljeni transparenti, ki so žaljivi in vzpodbujajo k nasilju.

Uporaba zgoraj naštetih predmetov predstavlja varnostno tveganje za vse udeležence športne prireditve, zato bodo policisti z območja PU Nova Gorica poostreno nadzirali dogajanje na tej prireditvi, zoper kršitelje pa skladno s pooblastili tudi ukrepali. Opozarjajo tudi, da se je temu primerno zaostrila zakonodaja (Zakon o nalogah in pooblastilih policije – ZNPPol) na tem področju glede izrečenega ukrepa zoper kršitelje na športni prireditvi. Policija kršiteljem, ob izpolnjenih zakonskih pogojih, namreč lahko izreče tudi varnostni ukrep prepovedi udeležbe na športni prireditvi za obdobje dveh let. Navijačem pa se ob izpolnjenih zakonskih pogojih lahko izreče
tudi prekinitev potovanja na športno prireditev.

S spoštljivim odnosom do drugih in s športnim navijanjem boste zagotovo pripomogli, da bo na stadionu še več navdušencev nogometa, zato recite vsakršnim oblikam nasilja odločen »ne«. Da do kršitev in ukrepanja ne bi prišlo, pozivajo vse navijače obeh klubov oz. vse obiskovalce nedeljske nogometne tekme k spoštovanju zakonodaje, odrejenih navodil organizatorja in Policije, navijanje pa naj poteka v športnem duhu.

Vsem navijačem in navdušencem nogometa želijo obilo športnih užitkov.