Poziv kmetijam k sodelovanju v pravični trgovini Moja štacuna

Datum: 02.07.2017
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Zasebni zavod POTENCIAL, Inštitut za revitalizacijo podeželja, Lokovec ima živilski obrat, pravično trgovino Moja štacuna. Glavna dejavnost Moje štacune je oskrba kuhinj s slovenskimi pridelki in izdelki, ki jih odkupimo od kmetij po vsej Sloveniji. Trenutno oskrbujejo v naši regiji tudi 26 šol, 3 vrtce in 1 bolnišnico. Za nadaljnji razvoj in še boljšo ter količinsko večjo stalno oskrbo prehranskih obratov potrebujejo nove dobavitelje oz. partnerje. Želijo si trajnega sodelovanja po načelih dobrih kmetijskih in trgovskih praks. Kmetije in druge pridelovalce ter predelovalce bi radi povezali v skupnost, partnerstvo, društvo oz. zadrugo za horizontalno in vertikalno sodelovanje med udeleženci v dobavni verigi za vzpostavitev in razvoj kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov ter za promocijske dejavnosti na lokalni ravni pa lahko prejmemo tudi nepovratna sredstva. Zato kmetije in druge ponudnike hrane pozivajo k sodelovanju.

V nedeljo, 2. julija 2017, v sklopu prireditve Kovaški odmev 2017 želijo v pogovoru s kmeti, kmeticami, nosilci dopolnilnih dejavnosti na kmetijah in drugimi ponudniki ugotoviti, ali obstoji interes za poslovno sodelovanje, ki bo prispevalo k večji oskrbi z doma pridelano in predelano hrano, povečalo prihodke, ustvarilo nova delovna mesta in prispevalo k razvoju. Vabljeni k udeležbi!

ODMEV socialne ekonomije Goriške_02.07.2017_vabilo v Lokovec in poziv.pdf

 

V kolikor se v nedeljo ne morete udeležiti pogovora, sodelovanje pa vas zanima, pokličite 041 996 414 ali pišite na lilijana.brajlih@gmail.com.

 

Hkrati se Moja štacuna tudi zahvaljuje dobaviteljem, ki jim pomagajo pri udejanjanju družbeno ozaveščene oskrbe in poslanstva narediti kaj drugačnega. Da pomagajo udejanjati namen, da bi bila vsem, posebej pa otrokom in bolnim, dostopna dobra in zdrava hrana. Biti člen v prehranski verigi je odgovornost. Biti najboljši člen v prehranski verigi je stalen izziv. Boljši vsak zase in skupaj smo lahko le, če sodelujemo.