Prostovoljec leta 2017 – vabilo k prijavi

Datum: 12.02.2018
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos šestnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, pa tudi mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Prav tako bodo posebej nagradili tudi mednarodno prostovoljstvo. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenija Boruta Pahorja.

K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2017 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Nagradili pa bodo tudi mednarodno prostovoljsko delo. Pri projektih poudarjajo, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 30. marec 2018.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, na kateri bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Še tole: Če iz kakršnegakoli razloga ne morete dostopati do razpisa in/ali prijavnic ali pa če imate vprašanja v zvezi z natečajem, pišite na prostovoljec@mss.si  ali pokličite na telefonsko številko 01 425 60 55.

Dokumentacija natečaja:

Več: