Projekcija filma Ustava republike Hrvaške v sklopu Tedna Univerze v Novi Gorici

Datum: 17.10.2018
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Ob podelitvi častnega doktorata Univerze v Novi Gorici režiserju prof. Rajku Grliću lepo vabljeni na posebno projekcijo filma Ustava republike Hrvaške (2016, 90’).

Avtorja filma, ki je prejel vrsto nagrad, med njimi štiri zlate puljske arene, bomo imeli priložnost spoznati v pogovoru po projekciji.

Univerza v Novi Gorici podeljuje častni doktorat v letu 2018 slovitemu hrvaškemu filmskemu režiserju prof. Rajku Grliću, ki kot mentor deluje na Akademiji umetnosti UNG ter na ameriški univerzi v Ohiu. Ob tej posebni priložnosti v Novi Gorici prvič predstavljamo njegov večkrat nagrajeni film Ustava republike Hrvaške. Avtorja filma in prejemnika častnega doktorata bomo imeli priložnost spoznati v pogovoru po projekciji.

Ljubezenska zgodba o sovraštvu, ki razkriva vso našo nestrpnost, presodke in nesprejemanje drugačnosti. Zgodba o štirih ljudeh, ki prebivajo v isti stavbi, vendar živijo zelo različna življenja. Razlikujejo se po družbenem statusu, seksualnih navadah, nacionalnosti in veri. Njihove življenjske poti se verjetno ne bi nikoli prekrižale, če jih k temu ne bi prisilili nesrečni dogodek in posledično medsebojna pomoč.

90 min / hrvaščina / slovenski podnapisi / English subtitles / 16+

www.ung.si

LEPO VABLJENI!

Dogodek poteka v sodelovanju s čezmejnim festivalom Poklon viziji /Omaggio a una visione.


Vabilo.pdf