Mednarodna letna konferenca o demenci v Novi Gorici

Datum: 08.11.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Združenje Spominčica - Alzheimer Slovenija organizira v petek in soboto, 8. in 9. novembra 2019, mednarodno letno konferenco o demenci, ki bo letos v Novi Gorici, in sicer v Konferenčnem centru Perla.

Konference se bodo udeležili vodilni domači in tuji strokovnjaki s področja demence, ki bodo predstavili odkritja, dosežke in primere dobrih praks s področja svojega delovanja: odnosi in demenca, celovita obravnava, pravice in varstvo oseb z demenco, predstavitev novosti na področju raziskav, varnost oseb z demenco, samostojnost in nevropsihološka rehabilitacija ter IKT podpora pri oskrbi in zdravljenju. Izvedenih bo več različnih delavnic in okroglih miz.

V petek, 8. novembra 2019, bo ob 20. uri v Kulturnem domu Nova Gorica gledališka predstava "Oče", katere glavni junak je oče, ki zboli za demenco. Predstava govori o problemih in stiskah, s katerimi se spopada družina bolnika. Predstavo poklanja Mestna občina Nova Gorica. Brezplačne vstopnice lahko dvignete pri blagajni Kulturnega doma Nova Gorica v času uradnih ur ter uro pred predstavo.

Prijazno vabljeni. 

Več: www.spomincica.si

 

Program mednarodne konference-ASK-2019.pdf