Čezmejni festival Pixxelmusic

Datum: 15.11.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Čezmejni festival Pixxelmusic, ki se bo v Novi Gorici in Gorici odvijal med 15. in 23. novembrom 2019, je bratski festival že 20. edicije mednarodnega festivala sodobnih umetniških praks Pixxelpoint, katerega letošnja tema je »Preverjena Resničnost. Delo na vmesniku se nadaljuje.«

FB stran festivala Pixxelmusic: tukaj

Program Pixxelmusic vključuje mednarodno uveljavljena imena sodobne elektronske in eksperimentalne glasbe, kot sta prva dama berlinskega podzemlja Gudrun Gut (DE) in srbski techno ambasador Lag (RS), prepoznavne domače ustvarjalce, kot so elektronski čarodej Shekuza, eno prvih imen domače impro scene Tomaž Grom,eksperimentalna vokalistka in skladateljica Maja Osojnik ter interdisciplinarni umetnik Staš Vrenko, ter predstavnike lokalne glasbene scene.

Za teden dni se bo v Novi Gorici in Gorici sodobno glasbeno izražanje interdisciplinarno prepletlo z različni ustvarjalni pristopi, ki zvočnost dopolnjujejo z vizualnimi in drugimi medijskimi vmesniki. Pričakujete lahko pester koncertni in DJ program, performanse, inštalacije, razstave in delavnice. 

Festival se bo v Novi Gorici odvijal v KC Mostovna, Klubu PDG in Carinarnici ter na drugi strani meje v Galleria Regionale d'Arte Contemporanea Luigi Spazzapan v Gradišču ob Soči in klubu Kreiner na goriški ulici Raštel.


Več: PIXXELMUSIC2019_flyer.pdf