Otroške delavnice z igrivo arhitekturo v sodelovanju z GO! 2025

Datum: 11.09.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

 

Center arhitekture Slovenije v sklopu priprav na EPK GO! 2025 na Trgu Evrope pripravlja celodnevne brezplačne otroške delavnice z igrivo arhitekturo.

Delavnice bodo potekale v sodelovanju s slovenskimi in italijanskimi arhitekti, zasnovane pa so igrivo, zabavno in poučno. Otroci iz obeh strani meje bodo skupaj spoznavali arhitekturo in prostor ter z medsebojnim sodelovanjem ustvarili trajno intervencijo.  

 

Termini delavnic:

Delavnica MESTO IZ NITI, sobota, 11. 9. 2021, od 10.00 do 15.00 na Trgu Evrope

S pomočjo vrvi, preprostih vozlov in kosov tkanine bodo otroci med stebri, stebrički in drevesi ustvarili stene in strehe, začrtali ulice in naredili park s pravimi gugalnicami in številnimi drugimi elementi, ki bodo prostor na odprtem poestrili ter ga naredili zanimivega in zabavnega

Delavnica OD ŽICE DO HIŠE, sobota, 2. 10. 2021, od 10.00 do 15.00 na Trgu Evrope

Otroci bodo na prostem z mehko in tršo žičko najprej ustvarjali dvodimenzionalne predmete, ki jih bodo nato pretvorili v tridimenzionalne in jim dali globino prostora. Skozi ustvarjanje žičnih skulptur, predmetov in manjših objektov se bodo naučili opazovati čar in posebnost tridimenzionalnega prostora.

Delavnice so namenjene otrokom med 6. in 16. letom starosti.

 

  

 

Otroške delavnice z igrivo arhitekturo

 

Center arhitekture Slovenije deluje na področju arhitekturne vzgoje in izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora. S projekti želijo izobraževati in hkrati dvigati zavest o bogati slovenski kulturni in arhitekturni dediščini.

Igriva arhitektura je aktivni program vzgoje in izobraževanja otrok in mladine o prostoru, arhitekturi in oblikovanju na področju Slovenije.