V Novo Gorico se vrača državno prvenstvo v ciklokrosu

Datum: 16.01.2022
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

V nedeljo, 16. januarja 2022, se v Novo Gorico po dvoletnem premoru vrača državno prvenstvo v ciklokrosu. Trasa bo potekala na meji med Novo Gorico in Gorico v neposredni bližini Trga Evrope na travnati površini z naravnimi in umetnimi ovirami.

 

Prijave na državno prvenstvo ciklokros Nova Gorica mebloJOGI so mogoče še do petka, 14. januarja, do 19.00 ure preko spletne strani prijavim.se ali na cx.novagorica@gmail.com.

 

Ciklokros je uradna disciplina Mednarodne kolesarske zveze (UCI) in združuje prvine cestnega ter gorskega kolesarjenja. Tekmuje se na krožni trasi, kjer je krog običajno dolg 2 do 3 kilometre. Na njem so postavljene različne naravne in umetne ovire, ki jih kolesarji s kolesom, oprtanim preko rame, lahko pretečejo. Značilno za to disciplino kolesarjenja je tudi, da tekme potekajo v jesenskem in zimskem času.

  

V Novi Gorici smo se s ciklokrosom prvič srečali 23. decembra 2018 ob potoku Koren. Na tekmi na mednarodni ravni je sodelovalo 280 tekmovalcev, ki so bili navdušeni nad lokacijo in organizacijo. 27. novembra 2019  je Kolesarski klub Nova Gorica organiziral drugo mednarodno ciklokros dirko (Pokal Triveneto). Dirka je potekala na novi lokaciji, in sicer na travniku ob Kolodvorski poti. Leta 2020 je tekma odpadla zaradi pandemije, čeprav je bila večina tekmovalcev že prijavljenih.