Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

ANKETA: Kakšno je stanje na področju oskrbe oseb z demenco?

DATUM OBJAVE 06. april 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Leta 2021 je bilo v Sloveniji več kot 34.000 oseb z demenco in več kot 100.000 oskrbovalk in oskrbovalcev, ki so skrbeli za njih. Ta številka iz leta v leto povečuje in po napovedih Alzheimer-Europe bo leta 2050 v Sloveniji več kot 65.000 oseb z demenco, za katere bo skrbelo dobrih 10% prebivalstva. Je Slovenija pripravljena na te številke?

Prikaz števila oseb z demenco in njihovih oskrbovalcev

Slovensko združenje za pomoč pri demenci Spominčica –  Alzheimer Slovenija v okviru programa »Celovita obravnava demence v lokalnih okoljih«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, izvaja vseslovensko raziskavo, s katero želijo ugotoviti, kakšno je stanje na področju oskrbe oseb z demenco in podpore njihovim svojcem – zanima jih, kako osveščeni so ljudje o demenci, kako dobro so seznanjeni s pomočjo, ki jim je na voljo in pa tudi kako je preteklo leto vplivalo na njih.

 

Vabljeni k izpolnjevanju ankete:

  • Anonimna anketa za vse, ki po službeni dolžnosti ali prostovoljno delujejo na področju oskrbe ljudi z demenco in/ali njihovih svojcev je dostopna na naslednji povezavi.
  • Anonimna anketa za svojce oseb z demenco je dostopna na naslednji povezavi.

 

Logotip društva Spominčica ob 25. obletnici