Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

30-letnica organizirane pomoči za učence s posebnimi potrebami

DATUM OBJAVE 31. maj 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Iz skromnih začetkov, ko je ena specialna in rehabilitacijska pedagoginja nudila pomoč učencem s posebnimi potrebami na dveh šolah, se je v teh letih razvila Služba za izvajanje dodatne strokovne pomoči (SiDSP), v kateri deluje 30 strokovnih delavk iz različnih strokovnih področij: specialni in rehabilitacijski pedagog, psiholog, pedagog, socialni pedagog, logoped, surdopedagog ter inkluzivni pedagog.

28. maja je šola ta jubilej predstavila z dogodkom pred Mestno občino Nova Gorica; strokovne delavke šole, ki svoje poslanstvo opravljajo v SiDSP, so na več stojnicah izvedle delavnice v okviru Tedna vseživljenskega učenja 2024. V dopoldanskem delu programa so otroci iz Vrtca pri OŠ Solkan in Vrtca pri OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici, enota Mavrica, iskali zaklad škratka Lojzija. V popoldanskem delu programa sta dogajanje popestrili stojnici Mobilna kava, kjer so obiskovalci poklepetali z izvajalkami dodatne strokovne pomoči in izvedeli več o njihovi službi. Didaktične materiale in metode dela, ki jih uporabljajo, pri svojem delu in kako se vživeti v posebne potrebe učencev, s katerimi delajo, so strokovne delavke predstavile v okviru stojnice Vživim se-lažje razumem. Dogodek so dopolnjevale z informacije o šoli in službi za izvajanje dodatne strokovne pomoči ter razstava “Portreti mobilk”, ki so jo ustvarili učenci, s katerimi se strokovne delavke srečujejo med urami DSP dodatne strokovne pomoči.

Dogodek je potekal v prijetnem vzdušju strokovnih delavk, ki jih je poslanstvo OŠ Kozara Nova Gorica vsak dan popelje po različnih poteh goriške regije.

Avtor: Sanja Bekrić (OŠ Kozara)

Učenci skupaj z učiteljicami rišejo na mizi, ki je postavljena med občinsko stavbo in goriško knjižnicoPri stojnicah pod arkadami je zbrano veliko število obiskovalcev