Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Chimera Plus - Proces in metodologija za rast regionalnih podsektorjev kulturnih in kreativnih industrij, ki spodbujajo trajnostni urbani razvoj

  • DATUM OBJAVE 07. julij 2021
  • VIR Mestna občina Nova Gorica


Logotip projekta Chimera Plus

Cilj Chimera Plus je spodbujanje inovacijskih zmogljivosti za razvoj pametne in trajnostne rasti s prenosom metodologije Chimera.

Namen projekta Chimera Plus je kapitalizacija rezultatov doseženih s projektom Chimera v kohezijskem obdobju 2014 – 2020. Namen projekta je prenos razvojnega procesa in metodologij na kulturnem in ustvarjalnem področju s partnerjev, ki so sodelovali v predhodnem projektu Interreg MED, Chimera, na nova območja z namenom spodbujanja njihovega trajnostnega urbanega razvoja. Mestna občina Nova Gorica je bil v projektu partner prejemnik, ki je bil deležen prenosa znanj in dobrih praks s strani partnerjev, ki so že v prejšnjem projektu razvili metodologijo Chimera ter orodja, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju predvsem na področju kreativnih industrij.

Mestna občina Nova Gorica je v projektu analizirala kontekst kreativnih industrij ter pripravila akcijski načrt za spodbujanje vloge kulturnih in ustvarjalnih podjetij pri trajnostnem urbanem razvoju ter doseganju ciljev Zelenega dogovora. Aktivnosti, ki so predvidene v akcijskem načrtu so bile upoštevane tudi pri pripravi Trajnostne urbane strategije Nova Gorica 2030, ki je potekala sočasno z izvajanjem projekta Chimera Plus. 

Projekt sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

www.chimera.interreg-med.eu

Projektni partnerji:

Status projekta: Zaključeni projekti

Zaključek projekta: 30. 6. 2022

Vrednost projekta: 70.500,00 €

Vrednost sofinanciranja: 59.925,00 €

Logotipi projektnih partnerjev v projektu Chimera Plus