Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Projekt LAS: Hiša aleksandrink

  • DATUM OBJAVE 30. september 2022

  • PREDVIDEN ZAKLJUČEK: 30. 11. 2023
  • VREDNOST PROJEKTA: Celotna sredstva: 147.252,09 EUR
  • DELEŽ SOFINANCIRANJA: Lastna sredstva: 85.873,02 EUR Sredstva EKSRP: 61.379,07 EUR

Z izvedbo investicijsko-vzdrževalnih del stavbe, ki je bila pred leti prenesena v last Mestne občine Nova Gorica z namenom ureditve muzeja v naravi za predstavitev bivanjske kulture deklet in žena, ki so odhajale služit v Aleksandrijo, bodo zagotovljeni pogoji za izvajanje kulturno-turističnih programov in povezovanja ponudbe podeželja.

Projekt bo prispeval k razvoju kulturnega turizma ter k obnovi in revitalizaciji kulturne dediščine ter na drugi strani k razvoju novih zelenih storitev in proizvodov.

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje«, hiperpovezava na spletno stran Evropske komisije, namenjene EKSRP  (http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm) in hiperpovezava na spletno stran PRP (www.program-podezelja.si/).

Logotip Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, zastava Evropske unije ter zastava Republike Slovenije.

 

 

Glavni izzivi iz SLR, ki jih z izvedbo operacije rešujemo, so v zagotavljanju pogojev za razvoj novih poslovnih priložnosti predvsem kulturnega turizma ter ostalih zelenih storitev in produktov. 

Glavni cilj operacije je usmerjen predvsem v povezovanje lokalnih pobud prebivalcev in ostalih akterjev za razvoj kulturnih dejavnosti, vezanih na ohranjanje in promoviranje kulturne dediščine aleksandrink, kar se navezuje na kulturno identiteto, obogatitev kulturne ponudbe in nove vsebine o kulturi aleksandrink. 

Glavne aktivnosti operacije so izvedba vzdrževalnih del v hiši aleksandrink v Prvačini, izvedba promocijskih aktivnosti s ciljem promocije promocijsko izobraževalnih dogodkov, izvedba promocijsko izobraževalnih dogodkov, ureditev promocijskega prostora v hiši aleksandrink s ponudbo domačih izdelkov in pridelkov ter preureditev razstavnega prostora v hiši aleksandrink.

Rezultati operacije: Nov kulturni produkt bo z izvedbo investicije v hišo aleksandrink ponujal celovito predstavitev kulturne dediščine aleksandrink. Skupaj z urejenim promocijskim prostorom, namenjenemu ponudbi domačih izdelkov in pridelkov, bo omogočil, da Prvačino in okolico obišče več obiskovalcev in turistov, s čimer bo destinacija pridobivala na prepoznavnosti in na dodani vrednosti. Tako bo prebivalstvo deležno novih ali izboljšanih storitev/male infrastrukture.

Ciljne skupine: Operacija je namenjena prebivalcem, ponudnikom domačih izdelkov, turističnim ponudnikom, kulturnim ustanovam, turističnim organizatorjem, obiskovalcem, turistom in ranljivim ciljnim skupinam mladi (kot so učenci, dijaki, študenti, starejši, osebe s posebnimi potrebami in invalidi).  

Partnerji: Mestna občina Nova Gorica, Društvo za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink Prvačina

Povezava na spletno stran Evropske komisije, namenjene Evropskemu kmetijskemu skladu za razvoj podeželja 

Povezava na spletno stran PRP 2014–2020

 

Starejša in novejša slika cerkve