Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Postavitev pločnika Dornberk-Draga

  • DATUM OBJAVE 13. maj 2022

  • STATUS PROJEKTA: Projekti v izvajanju
  • PREDVIDEN ZAKLJUČEK: november 2022
  • VREDNOST PROJEKTA: 765.000,00 EUR z DDV

Izgradnja pločnika in javne razsvetljave na odseku od križišča za Gradišče nad Prvačino do križišča za Zalošče.

Izvedena bo izgradnja pločnikov in javna razsvetljava na odseku od križišča za Gradišče nad Prvačino do križišča za Zalošče. S tem bo zagotovljena večja varnost za vse udeležence v prometu tako na območju Dornberka kot tudi ustreznejša povezava naselij Gradišče nad Prvačino in Dornberk.

 

Projekt je bil razdeljen v dve fazi. I. faza je bila zaključena  v letu 2014 v višini cca 350.000,00 EUR in je vključevala izgradnjo pločnika od križišča  za Gradišče nad Prvačino do odcepa za železniško postajo Dornberk. Druga faza je bila časovno vezana na rekonstrukcijo nadvoza čez železniško progo v Dornberku, katere investitor je DRSI . Rekonstrukcija nadvoza se je pričela v letu 2021 in je bila v maju 2022 zaključena.

MONG je vzporedno začela izvajati dela na izgradnji II. faze pločnika in sicer od odcepa za železniško postajo Dornberk do križišča za Zalošče. Dela se zaključijo v novembru 2022. Pogodbena vrednost del znaša 414.247,88 EUR.

V okviru projekta izgradnje pločnika je bila  izvedena tudi elektro kabelska kanalizacija, katere investitor je Elektro Primorska d.d.