Projekti v izvajanju

Izgradnja čistilne naprave Branik

Povzetek projekta:

ISO-PRA Čezmejno sodelovanje za zmanjšanje osneževanja okolja, varstvo in koordinirani upravljanje povodja Soče-Isonzo preko zbiranja in čiščenja komunalnih odpadnih voda

Status projekta: zaključen

Predviden zaključek: 2014

Vrednost projekta: 920.542,00€

Delež sofinanciranja: 53% evropska sredstva, 41% lastna sredstva, 6% nacionalna sredstva,

Podrobnejši opis projekta, vodilni partner, partnerji:

Namen projekta je zmanjšati obseg tveganj za okolje in za biotsko raznovrstnost z izvedbo strukturnih in nematerialnih aktivnosti, usmerjenih v izboljšavo načrtovanja in upravljanja s kanalizacijskimi napravami. Tovrstne pobude obsegajo posodobitev, sistematizacijo in okrepitev sistemov za upravljanje z odpadnimi vodami v občinah Pradamano in Nova Gorica, kot tudi spodbujajo organiziranje dejavnosti preučevanja in raziskovanja, izmenjavo izkušenj in najboljših praks ter širjenje rezultatov projekta tudi na širšem območju programa v Sloveniji in Italiji (Deželi Veneto in Emilia Romagna). Neposredni učinki projekta se bodo nanašali na povodje reke Soče, kjer so redno zabeleženi primeri onesnaževanja zaradi zmanjšane sposobnosti upravljanja z odpadnimi vodami na čezmejnem območju, kar negativno vpliva tudi na okoljsko ravnotežje Severnega Jadrana. Čistilna naprava v Braniku bo imela kapaciteto 1600 enot in bo omogočal čiščenje vod za naselje Branik in okoliških zaselkov.

Vodilni partner: Občina Pradamano

Partnerji: Mestna občina Nova Gorica, Občina Brda, Občina Kanal ob Soči, Občina Miren - Kostanjevica, Občina Tolmin, Univerza v Ljubljani, Občina Moimacco, Občina Cividale del Friuli, Občina Buttrio, Občina Remanzacco, Občina Premariacco, Občina San Giovanni al Natisone, Občina Pavia di Udine, Hera Spa, F.IMM S.R.L., Javno podjetje KRAŠKI VODOVOD SEŽANA d.o.o.

branik čistilna napravačistilna naprava branikčistilna naprava branikEU Logo

 


Informacije o projektih:
Projektna pisarna Mestne občine Nova Gorica
tel. (05) 33 50 171
e-pošta:

Lokacija:

< nazaj na prejšnjo vsebino