Projekti v izvajanju

ADRIA A - Razvoj dostopnosti za oživitev jadranskega zaledja

Povzetek projekta:

Preko kombinirane uporabe cestnega in železniškega lokalnega javnega prevoza, pomorskega in letališkega prometa, je namen projekta zagotoviti teritorialni integracijo in uravnoteženo uporabo različnih prevoznih sredstvih s posebno pozornostjo na okolje.

Status projekta: zaključen

Predviden zaključek: 2014

Vrednost projekta: 40.000,00€

Delež sofinanciranja: 85%EU, 10% nacionalna sredstva, 5% lastna sredstva

Podrobnejši opis projekta, vodilni partner, partnerji:

Namen projekta je izboljšati povezavo čezmejnega območja in razbremeniti cestna omrežja z oblikovanjem italijansko – slovenskega transportnega sistema lahke železnice. Projektni partnerji bodo na osnovi ugotovljenega potenciala poskrbeli za pripravo načrtov manjkajočih infrastrukturnih železniških povezav za potrebe potniškega prometa ter vzpostavili enoten transportni model skupaj z Deželama Veneto in Furlanijo Julijsko Krajino.

Vodilni partner: IZVRŠNI SEKRETARIAT SREDNJEEVROPSKE POBUDE

Partnerji: MESTNA OBČINA KOPER, OBČINA TRST, OBČINA GORICA, POKRAJINA TRST, OBČINA DIVAČA, OBČINA TRŽIČ, MESTNA OBČINA NOVA GORICA, OBČINA BENETKE, USTANOVA ZA TRŽAŠKO INDUSTRIJSKO CONO, AVTONOMNA DEŽELA FURLANIJA-JULIJSKA KRAJINA, UNIVERZA V LJUBLJANI, DEŽELA VENETO, LETALIŠČE FURLANIJE-JULIJSKE KRAJINE D.D., INFORMEST, LUKA KOPER, AERODROM LJUBLJANA D.D., TRŽAŠKA LUŠKA UPRAVA, UNIVERZA V TRSTU, VENICE INTERNATIONAL UNIVERSITY, LETALIŠČE V BENETKAH MARCO POLO D.D. SAVE, SLOVENSKO MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR, MINISTRSTVO ZA OKOLJE, VARSTVO OKOLJA IN MORJA, SLOVENSKO MINISTRSTVO ZA PROMET, ITALIJANSKO MINISTRSTVO ZA INFRASTRUKTURE IN PROMET, OBČINA ŠEMPETER-VRTOJBA, UNIVERZA V FERRARI, SLOVENSKO MINISTRSTVO ZA INFRASTRUKTURO IN PROSTOR

 logoadria a


Informacije o projektih:
Projektna pisarna Mestne občine Nova Gorica
tel. (05) 33 50 171
e-pošta:

Lokacija:

< nazaj na prejšnjo vsebino