Projekti v izvajanju

Pot miru na Škabrijelu

Povzetek projekta:

V okviru evropskega projekta POT MIRU – Zgodovinske poti prve svetovne vojne od Alp do Jadrana se bo uredilo tematske poti na Škabrijelu.

Status projekta: zaključen

Predviden zaključek: 2015

Vrednost projekta: 70.000,00 €

Delež sofinanciranja: 85% EU, 10% nacionalna sredstva, 5% lastna sredstva

Podrobnejši opis projekta, vodilni partner, partnerji:

V okviru evropskega teritorialnega sodelovanja (Program čezmejno sodelovanje Slovenija Italija 2007 – 2013), MONG sodeluje v čezmejnem projektu Poti miru. Pridobljena finančna sredstva bodo v okviru partnerskega sodelovanja namenjena oblikovanju enotne čezmejne kulturne poti na območju soške fronte, ki bo povezala že obstoječe poti in ovrednotila zgodovinsko dediščino, kulturne sledove in znamenitosti v različnih deželah in istočasno tudi naravno bogastvo čezmejnega območja. MONG se v projekt vključuje tudi z ureditvijo tematskih poti po Škabrijelu in z vključitvijo obstoječega Parka miru na Sabotinu v edinstven in prepoznaven turistično-kulturni produkt med Alpami in morjem.

Vodilni partner: Pokrajina Gorica

Partnerji: Pokrajina Trst, Pokrajina Videm, Gorska skupnost za Guminsko, Železno in Kanalsko dolino, Gorska skupnost Ter, Nadiža in Brda, Občina Gorica, Občina Tržič (GO), Ciljno začasno združenje “JEZIK-LINGUA”  (CZZ) Glavni predstavnik: Inštitut za slovensko kulturo, Ustanova "Fundacija Poti miru v Posočju", Občina Brda, Občina Komen, Občina Miren – Kostanjevica, Mestna občina Nova Gorica.

škabrijel

 

pot mirusolum

 

 

 

 


Informacije o projektih:
Projektna pisarna Mestne občine Nova Gorica
tel. (05) 33 50 171
e-pošta:

Lokacija:

< nazaj na prejšnjo vsebino