Projekti v izvajanju

ROSIE - odgovorno inoviranje v turizmu

Povzetek projekta:

Tema projekta ROSIE je odgovorno inoviranje, ki je vse bolj aktualna vsebina v prostoru Evropske unije. S transnacionalnim sodelovanjem bo projekt dvignil nivo osveščenosti o dejavnikih, ki jih Evropska komisija in Organizacija združenih narodov promovirata kot gradnike odgovornega raziskovanja in inoviranja (Responsible Research and Innovation).  Projekt daje poseben poudarek uporabi konceptov, ki spodbujajo vključevanje odgovornosti v procese inoviranja v malih in srednje velikih podjetjih. Mestna občina Nova Gorica se je osredotočila na inoviranje v turizmu z namenom usklajenega razvoja trajnostnega turizma destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina.

 

Status projekta: v izvajanju

Predviden zaključek: 30.06.2020

Vrednost projekta: 1.794.393,43 EUR (za MONG 126.298,20 EUR)

Delež sofinanciranja: 85 %EU sredstva, 15 % lastna sredstva

Podrobnejši opis projekta, vodilni partner, partnerji:

Evropska komisija uvaja v programe Evropske unije za razvoj in inovacije model odgovornega inoviranja. Gre za pristop, ki se osredotoča na predvidevanje dolgoročnih vplivov, ki jih imajo inovacije na ekonomsko, družbeno in naravno okolje. Odgovorno inoviranje je predpogoj za doseganje konkurenčnosti na globalnem trgu tudi na področju turizma.

V okviru projekta ROSIE (Odgovorna in inovativna mala in srednje velika podjetja v Srednji Evropi / Responsible and Innovative SMEs in Central Europe) je bil na osnovi koncepta Living Lab (živečega laboratorija) zasnovan in vzpostavljen spletni portal turistične destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina nasborjac.si, ki soustvarjalcem turistične ponudbe omogoča učinkovito delo in hitrejši razvoj destinacije. Vaše zanimanje za sodelovanje sporočite na prijava@nasborjac.si.

naš borjač

slika1

V letu 2019 bodo v sklopu projekta ROSIE po metodi Design Thinking v Ljubljani organizirane delavnice razvoja inovativnih podjetniških idej in produktov ter priprave razvojnih strategij.

Projekt ROSIE, sofinanciran iz transnacionalnega evropskega programa Interreg Srednja Evropa, povezuje raziskovalne ustanove, regionalne in lokalne skupnosti ter podporne organizacije osmih srednje-evropskih držav (Slovenije, Italije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Nemčije, Poljske in Slovaške). Projekt podpira tudi Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Vodilni partner projekta

1 - CISE – Azienda speciale della C.C.I.A.A. di Forlì-Cesena (IT)

Partnerji projekta

2 - Első Magyar Felelősségtelj es Innováció Egyesület (HU)

3 - Agentúra na podporu regionálneho rozvoja Košice, n.o. (SK)

4 - Českécentrum provědu a společnost (CZ)

5 -Technologieund Gründerzentr um Bautzen GmbH (D)

6 - Mestna občina Nova Gorica (SI)

7 - Gospodarska zbornica Slovenije (SI)

8 - Občina Šibenik (HR)

9 - Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije (HR)

10 - Innovhub – Stazioni Sperimentali per l'Industria (IT)

11 - Województwo Lubelskie (PL)

 

Spletna stranhttp://www.interreg-central.eu/Content.Node/ROSIE.html

Facebookhttps://www.facebook.com/RosieProjectRRI/

 

rosieSVRSREKP

 

 


Informacije o projektih:
Projektna pisarna Mestne občine Nova Gorica
tel. (05) 33 50 171
e-pošta:

< nazaj na prejšnjo vsebino