RESTAURA - Grad Rihemberk

Pred vrati je nova sezona na gradu Rihemberk

08.04.2019
Po zimskem premoru grad Rihemberk, eden najmogočnejših in najstarejših gradov pri nas, to pomlad ponovno odpira vrata za obiskovalce. Kljub dejstvu, da je grad še vedno v fazi obnove in zato obiskovalcem lahko ponudi samo »golega sebe«, je tudi v poletni sezoni 2018 pritegnil in navdušil veliko število obiskovalcev. Ob koncih tedna in v okviru vodenih ogledov, delavnic oziroma prireditev je grad lansko sezono obiskalo skoraj 4.400 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Sklepna konferenca projekta Restaura: revitalizacija zgodovinskih mest in stavb z javno-zasebnimi partnerstvi

13.03.2019
Vabljeni v sredo, 3. aprila 2019, na sklepno konferenco projekta Restaura: revitalizacija zgodovinskih mest in stavb z javno-zasebnimi partnerstvi, ki bo na Fakulteti za poslovne vede, Krekov trg 1, Ljubljana.

Predstavitev novega promocijskega filma ob krajevnem prazniku v Braniku

18.02.2019
V Braniku so v petek, 15. februarja 2019, praznovali krajevni praznik, ki je posvečen spominu na tragični požig vasi med II. svetovno vojno. V program praznika je bila vključena tudi predpremiera kratkega predstavitveno-promocijskega filma o gradu Rihemberk.

Poročilo predstavitve doseženega napredka pri obnovi in oživljanju gradu Rihemberk ter aktualni načrti

11.02.2019
V ponedeljek, 4. februarja 2019, je bila v Braniku na povabilo novega vodstva Krajevne skupnosti Branik izvedena predstavitev trenutnega stanja zadev v zvezi z gradom Rihemberk, katerega lastnica je MO Nova Gorica. Udeležencem so bile predstavljene vse aktivnosti MO Nova Gorica, izvedene od konca leta 2016 do januarja 2019.

Ponovno uspešna sezona na gradu Rihemberk

27.11.2018
Od letošnjega aprila, ko je Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Branik ponovno čez poletno sezono odprla grad Rihemberk za javnost, je grad obiskalo 4.393 obiskovalcev.

Okrogla miza Revitalizacija gradov v okviru javno-zasebnega partnerstva - izkušnje gradu Rihemberk

13.11.2018
Vljudno vabljeni na okroglo mizo z naslovom Revitalizacija gradov v okviru javno-zasebnega partnerstva - izkušnje gradu Rihemberk.

Delavnica: Revitalizacija stavb kulturne dediščine preko javno-zasebnega partnerstva

06.11.2018
Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter Fakulteta za poslovne vede vljudno vabita na strokovno delavnico "Revitalizacija stavb kulturne dediščine preko javno-zasebnega partnerstva"

Noč netopirjev na gradu Rihemberk

13.10.2018
Tudi letos se je grad Rihemberk pridružil Mednarodni noči netopirjev. V sodelovanju s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev v Sloveniji organiziramo v soboto, 13. oktobra 2018, srečanje in predavanje o netopirjih ter ogled njihovega izletavanja.

Odprtje nove sezone na Gradu Rihemberk

25.04.2018
Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Branik v četrtek, 26. aprila 2018, ob 17. uri ponovno odpira vrata Gradu Rihemberk.

Informativna dneva za potencialne vlagatelje v grad Rihemberk

16.03.2018
Odkar je Mestna občina Nova Gorica postala lastnica gradu, si aktivno prizadeva za njegovo obnovo in oživitev. Prvi rezultati so že tu: grad je spomladi 2017 ponovno odprl svoja vrata obiskovalcem.

Na gradu Rihemberk zaključujemo z obnovo strehe in načrtujemo poletno sezono

05.02.2018
Na gradu Rihemberk se zaključuje obnova strehe nad grajsko kapelo, veznim objektom in kvadratnim stolpom na samem vhodu na grajsko dvorišče – najbolj ogroženim in kulturno-zgodovinsko pomembnim delom gradu, kjer v osrednji del grajskega kompleksa vstopa tudi večina obiskovalcev.

Projekt Restaura na regionalnem omizju o pametnih vaseh predstavi grad Rihemberk kot primer dobre prakse

18.01.2018
V petek, 19. januarja 2018, bo v Slivju potekalo regionalno omizje z naslovom Pametne vasi v Brkinih in Čičariji – nove tehnologije in koncepti za ohranitev podeželja.

Srečanje projektnih partnerjev mednarodnega projekta RESTAURA v Novi Gorici

19.10.2017
V Novi Gorici se danes zaključuje dvodnevno Srečanje projektnih partnerjev mednarodnega projekta RESTAURA, na katerem so partnerji iz Poljske, Slovenije, Hrvaške in Slovaške pregledali dosedanje aktivnosti in načrtovali prihodnje na področju učinkovite uporabe javno-zasebnega partnerstva za revitalizacijo zgodovinskih stavb v srednjeevropskih državah.

Mednarodna noč netopirjev na gradu Rihemberk

22.08.2017
Mestna občina Nova Gorica, lastnica ponovno odprtega gradu Rihemberk, se pridružuje Mednarodni noči netopirjev, ki se bo odvijala 26. in 27. avgusta.

Grad Rihemberk že v prvih dneh obiskan nad pričakovanji

20.06.2017
Mestna občina Nova Gorica je skupaj s Krajevno skupnostjo Branik in številnimi krajani Branika minuli četrtek ponovno odprla grad Rihemberk za obiskovalce. S tem je narejen prvi pomemben korak k oživitvi gradu.

Grad Rihemberk 15. junija ponovno odpira svoja vrata

08.06.2017
Potem ko je bil grad Rihemberk več kot desetletje zaprt za javnost, Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Branik ponovno odpira vrata gradu.

Objavljeni rezultati poizvedb glede uporabe shem javno-zasebnega partnerstva pri obnovi in oživljanju dediščinskih stavb

07.02.2017
Kako uspešno različne države Srednje in Vzhodne Evrope danes uporabljajo mehanizem javno-zasebnega partnerstva pri oživljanju stavb kulturne dediščine?


Nazaj na projekt