Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ureditev večnamenskega športnega igrišča – igrišča za mlade in stare nad Gradiščem nad Prvačino

  • DATUM OBJAVE 13. maj 2022

  • STATUS PROJEKTA: Zaključeni projekti
  • PREDVIDEN ZAKLJUČEK: januar 2022
  • VREDNOST PROJEKTA: 59.373,88 EUR z DDV
  • DELEŽ SOFINANCIRANJA: 22.916,66 EUR z DDV (RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport)

V naselju Gradišče nad Prvačino je ob javni poti stalo zapuščeno travnato igrišče. Cilj investicije je bil igrišče obnoviti tako, da bo omogočalo medgeneracijsko druženje in izvajanje čim več različnih športnih dejavnosti, kot so učenje vožnje s kolesom, rolkanje, košarka, odbojka, badminton in drugih športnih dejavnosti, omogočiti prosto igro na travnati površini ter najmlajšim zagotoviti površino za igrala, skratka zunanje športne površine urediti tako, da omogočajo učinkovitejšo rabo prostora. Ob pričetku uporabe igrišča pričakujemo povečanje športnih dejavnosti krajanov in drugih obiskovalcev, kar bo prispevalo k bolj zdravemu življenju. S tem se bo povečala funkcionalnost obravnavanega igrišča in postal bo prostor za medgeneracijsko druženje.

Pobuda za ureditev večnamenskega igrišča je prišla s strani Krajevne skupnosti Gradišče nad Prvačino, kot predlog participativnega proračuna. Ob uspešni prijavi na Javni razpis za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo v letu 2021, ki je bil objavljen s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS, je predlog ureditve večnamenskega igrišča bilo moč tudi izpeljati. 

Izvedeno je bilo ograjeno asfaltno igrišče s košem, ki je v osnovi namenjeno igri ulične košarke, hkrati pa omogoča izvajanje različnih športnih dejavnosti. Plato južno od igrišča se je uredilo kot zelenico in dopušča možnost nadaljnje obdelave. Severno od asfaltiranega igrišča stoji peščena igralna površina z večnamenskim igralom in gugalnikom. Kot povezovalni člen celotne ureditve je v prostor umeščena dostopna pešpot, ki do igrišča vodi iz obstoječe javne poti. Tako je omogočen enostaven dostop do območja igral in asfaltnega igrišča za vse uporabnike, tudi za tiste z otroškimi vozički, otroškimi kolesi in skiroji ter tudi za vse ranljive skupine (starejše, gibalno ovirane, itd). Krajevna skupnost Gradišče nad Prvačino je poskrbela za postavitev urbane opreme (klopi in koši) in zasaditev dreves.

S skupnim prizadevanjem in sodelovanjem Mestne občine Nova Gorica in Krajevne skupnosti Gradišče nad Prvačino je naselje pridobilo dragocene površine, ki bo prebivalce privabilo v naravo, spodbudilo k športnem udejstvovanju in medgeneracijskem druženju.

 

Ograjeno asfaltno igrišče s košem.