Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

JAVNI POZIV k pošiljanju predlogov in sodelovanju – Evropski teden mobilnosti, Dan brez avtomobila

DATUM OBJAVE 28. julij 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Oddelek za okolje in prostor

Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je »Potuj skromneje, živi bolje«.
Veliko povečanje prometa motornih vozil v zadnjih letih, posebej v mestih, je povzročilo močan odziv javnosti zoper hrup, onesnažen zrak ter zastoje v prometu; posledice najbolj prizadenejo občutljive skupine, kot so otroci in starostniki. Poškodbe v cestnoprometnih nesrečah neposredno prizadenejo sto tisoče ljudi v Evropski uniji, več deset tisoč evropskih državljanov pa zaradi njih izgubi življenje. Posredno promet z motornimi vozili vpliva na naša dihala in srčno-žilni sistem ter povzroča stres, kar pa spet vpliva na naše zdravje.

Seveda pa je še veliko več dejavnikov, ki so odgovorni za naše dobro počutje. Znanstvene raziskave jasno kažejo, da je redna telesna dejavnost ključ do zdravja in zmanjšanja stresa. Kljub temu je nedejavnost v Evropi vse bolj razširjena. Zdi se, da moramo bolj sedeč in pasiven življenjski slog, ki je tudi povezan z debelostjo, pripisati predvsem večji uporabi avtomobilov in slabšim možnostim za telesno dejavnost. Hoja in kolesarjenje kot trajnostna načina prevoza lahko igrata pomembno vlogo pri spodbujanju telesne dejavnosti, saj lahko gibanje brez motornega vozila omogoča redno telesno dejavnost, ki se da z majhnimi stroški zlahka vključiti v vsakdanje življenje.

Mestna občina Nova Gorica zato vabi institucije, zasebne družbe, društva, vzgojno izobraževalne zavode in posameznike, ki bi želeli sodelovati v programu prireditev v tednu mobilnosti od 16.9. do 22.9.2010, da pošljejo svoje predloge z okvirnim finančnim ovrednotenjem do 23. avgusta 2010 na naslov:

Mestna občina Nova Gorica,Oddelek za okolje in prostor, Trg E. Kardelja 1,
5000 Nova Gorica

oziroma
mestna.obcina@nova-gorica.si ali vanda.mezgec@nova-gorica.si

K sodelovanju so vabljeni tudi institucije, zasebna podjetja, društva, vzgojno izobraževalni zavodi ali posamezniki, ki bi želeli javnosti predstaviti svojo dejavnost ali programe, ki promovirajo osrednjo letošnjo temo.


Več informacij lahko dobite na telefonu 05 3350143, 051 392 873 (koordinatorica akcije Vanda Mezgec).
Dodatne informacije v zvezi z akcijo dobite tudi na spletnih naslovih:
http://www.mobilityweek-europe.org
http://www.tedenmobilnosti.si

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti