"TELECITIES" Mednarodna konferenca 10. – 12.XII. 2001, Marseille, Francija

Datum: 17.12.2001
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

V južno-francoskem mestu Marseille se je v preteklih dneh odvijala 8. mednarodna konferenca "TELECITIES". Konference se je udeležil tudi Štefan Krapše, direktor občinske uprave Mestne občine Nova Gorica, ter vodja Programskega sveta "Goriška E – regija". Novo Gorico so namreč v začetku meseca decembra sprejeli v članstvo "TELECITIES" s statusom opazovalke.

Združenje Telecities je nastalo 1993 leta pod okriljem Evropske unije z namenom povezovanja in promocije aktivnosti v okviru razvoja informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Združenje danes šteje 122 članic, od največjih evropskih mest ( London, Barcelona, Berlin, Stockholm ) do najmanjših.

Članstvo v združenju TELECITIES prinaša Novi Gorici ( in Sloveniji ) dober pretok informacij povezanih z dogajanji na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij ter možnost vključevanja v aktualne projekte EU.

Na konferenci je sicer bil glavni poudarek na izmenjavi izkušenj in pogledov številnih članic, ter predstavitev možnosti sofinanciranja nekaterih projektov v okviru mreže TELECITIES iz bodočega 6. okvirnega raziskovalnega programa EU.

Nova Gorica kot najmanjša in najmlajša članica združenja je v Marseillu naletela na nemalo simpatij in prejela nekaj povabil za sodelovanje v skupnih evropskih projektih.


< Nazaj na seznam